Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Mis niks van theatervoorstelling Ajax – Getafe

De kop boven dit stuk is een tikje flauw, want laten we vooral hopen dat we een voetbalwedstrijd krijgen voorgeschoteld, donderdagavond in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. Ajax staat voor een loodzware opdracht en je hoeft werkelijk niks te missen van de tweede confrontatie met Getafe.

27 februari 2020 - 11:13
ajax-getafe-tvtip-1200
We hopen dat de camera's deze onzin niet hoeven te registreren. © Pro Shots

De JC Arena belooft donderdag te gaan kolken voor Ajax Amsterdam. Volle bak erachter is het devies, want de gebutste ploeg van Erik ten Hag kan alle steun gebruiken. Getafe bleek een week geleden niet alleen een onwijs vervelende tegenstander, Ajax is door blessures en schorsingen zwaargehavend. En het kijkt ook nog eens tegen een 2-0-achterstand aan.

‘Show them Ajax,” liet de club weten op socials en we zijn dus benieuwd met welk strijdplan Ajax het veld op gaat. Bij Getafe is het plan al helder: snel zelf scoren en het laatste beetje vertrouwen uit de Amsterdammers persen. Ook lieten spelers en trainer al weten opnieuw te gaan afjagen als een gek.

Spektakel lijkt dus gegarandeerd en of het een spektakel is waar we blij van worden, daar komen we snel genoeg achter. Of je nu in het stadion zit of niet, van de krachtmeting tussen Ajax en Getafe hoef je niks te missen.

Op het open kanaal kun je namelijk afstemmen op RTL7, als vaste gastheer van avondjes Europa League. Een lange voorbeschouwing is er niet, omdat het kanaal ook het duel tussen LASK en AZ op de buis brengt. Voor de verrichtingen van Ajax kun je rond 20.55 uur inschakelen. Dat is vijf minuutjes voor de aftrap. Wil je alles meepakken, schakel dan om 18.00 uur al in. Dat is er een voorbeschouwing op beide duels.

De wedstrijd wordt eveneens uitgezonden op betaalzender Fox Sports 2. Ook daarop zendt men LASK - AZ uit, waardoor de voorbeschouwing op Ajax - Getafe kort is, al kun je er al voor kiezen om 17.30 uur in te schakelen voor het hele Europese avondje. De uitzending rond Ajax - Getafe begint bij Fox Sports om 20.45 uur, tien minuutjes eerder dan bij RTL 7.

Hoe dan ook, er valt wat te kiezen en keuzes kunnen maken is altijd fijn. We lezen wel eens het een en ander over commentatoren en dat het moeilijk is om naar die of die te luisteren, maar dat juist die weer goed is. Nou ja, je moet dus zelf maar effe kijken of het RTL 7 of Fox Sports 2 wordt. Als je een abonnement hebt op Fox Sports ken je vast ook wel de route om de wedstrijd via internet te bekijken. Dat kan zomaar handig zijn, nietwaar? 

Er wordt zoals altijd gedacht aan Ajacieden die niet willen of kunnen kijken, want onze vrienden van Radio 1 doen als vanouds verslag. Een uitstekend alternatief, mocht je geen kijkbuis voor handen hebben. Al is radio luisteren vaak nog tien keer spannender dan met beeld erbij… Dus mocht je op de weg zitten,  houd die dan goed in de gaten, haha!

Weet je wat ook nog een goed idee is? De kanalen van Ajax Life volgen! Grote kans dat je wordt getrakteerd op dingen die elders niet zo snel in beeld komen, maar waar wij onder het mom ‘van supporters, voor supporters’ wel goed oog voor hebben. We zijn actief op TwitterFacebook en Instagram en nodigen jullie van harte uit om ons te volgen.

We hopen van ganser harte dat dit niet onze laatste Europese tv-tip van het seizoen is. Volle bak erachter vanavond. Knallen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >