Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Europees avondje Ajax maakt een transfer naar RTL 7

De tv-tips van de afgelopen anderhalf jaar kon je waarschijnlijk wel dromen. Het was allemaal fijn en overzichtelijk toen Ajax op het mooiste Europese toneel speelde, maar nu we genoegen moeten nemen met de kleinere zaal van de Europa League is het tijd jullie op RTL 7 te wijzen.

20 februari 2020 - 11:12
tvtipgetafeajaxcar
Zo te zien zijn er genoeg camera's in huis om beelden te maken... © Ajax Life

RTL 7 is nog altijd de vaste gastheer van avondjes Europa League, al hebben we ons er een tijdje niet mee bezig hoeven houden. Er is sinds Stockholm 2018 wat dat betreft maar weinig veranderd. Laten we hopen dat we de draad soepeltjes kunnen oppakken, zoals goede vrienden soms doen.

Het moet soms niet uit mogen maken dat je elkaar een tijdje niet meer hebt gezien of gesproken. Het gaat om het moment waarop je weer samenkomt. En dat moment breekt onderdag aan omdat Getafe - Ajax op het programma staat in de zestiende finales van de Europa League.

Je moet er al vroeg bij zijn en daarom vragen we ons af of je de voorbeschouwing gaat halen. De aftrap is al om 18.55 uur en RTL 7 neemt maar liefst een uurtje de tijd om voor te beschouwen. Nee, dat liegt er niet om! Als je echt vroeg klaar bent met werken, kom je op Fox Sports 2 een halfuurtje eerder zelfs al aan je trekken.

Er valt dus iets te kiezen, want het treffen tussen Getafe en Ajax wordt uitgezonden door RTL 7 en Fox Sports 2. Als je de ene of de andere commentator dus echt niet pruimt, kun je overschakelen naar de ander. Liefhebbers van Sierd de Vos moeten het nu helaas zonder 'El Sierd' doen, de niet-supporters zijn wellicht blij om van hem verlost te zijn. Dit alles omdat Ziggo de rechten niet heeft.

Als je een abonnement hebt op Fox Sports ken je vast ook wel de weg om de wedstrijd via internet te bekijken, maar het goede nieuws is dat je dankzij RTL ook een gratis, legale livestream tot je beschikking hebt. Als je donderdag een bezoek brengt aan het digitale thuis van RTL springt de livestream vanzelf in beeld en zie je de wedstrijd enkele klikken later.

Er is ook gedacht aan Ajacieden die niet willen of kunnen kijken, want de mannetjes van Radio 1 doen als vanouds verslag. Wat dat betreft verandert er niets, want dat deden de mannetjes van NPO Radio 1 ook al toen Ajax nog 'gewoon' actief was in de Champions League. Hopelijk is er vanaf de aftrap sprake van enige opwinding, want radio luisteren maakt een wedstrijd vaak extra spannend...

Weet je wat ook nog een goed idee is? De kanalen van Ajax Life volgen! Grote kans dat je wordt getrakteerd op dingen die elders niet zo snel in beeld komen, maar waar wij onder het mom 'van supporters, voor supporters' wel goed oog voor hebben. We zijn actief op Twitter, Facebook en Instagram en nodigen jullie van harte uit om ons te volgen.

Op naar een mooi vervolg van het Europese avontuur!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >