Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer en voorzitter Getafe doen hun beklag over Ajax en supporters

Als je als klein clubje de laatste zestien van de Europa League haalt, kun je twee dingen doen: blij zijn en een feestje vieren of gaan lopen klagen over de tegenstander. Als je een beetje weet hoe het spelletje van Getafe in elkaar steekt, mag het geen verrassing zijn dat het vooral loopt te klagen.

28 februari 2020 - 09:43
getafehuiliehuiliecar
Zie hier een van de vele voetballende hoogstandjes van Getafe. © Pro Shots

Getafe stond al eens in de kwartfinales van dit Europese toernooi en het is echt geen uitgemaakte zaak dat de Spanjaarden dit niet vaker doen, maar zowel binnen als buiten de lijnen is het gewoon een nare ploeg die drukker is met randzaken dan het leuke spelletje zelf.

Dat bleek eens te meer na het elimineren van Ajax, wat vanuit het perspectief van een klein clubje – nu niet boos worden, alsjeblieft – iets is om trots op te zijn. “Er is de hele week van alles over ons gezegd en geschreven, maar we hebben in de return het tegendeel bewezen,” aldus trainer José Bordalás.

“Dit tegendeel bestond uit het drie keer raken van het houtwerk en een afgekeurd doelpunt wegens nipt buitenspel. En dan krijgen we te horen dat we een ploeg zijn die alleen maar verdedigt? Als dat zo is, weet ik niet wat voetbal inhoudt...,” vervolgt de Spanjaard.

Bordalás kreeg in zijn coachvak na een kwartiertje Erik ten Hag op de koffie. Het werd niet bepaald een vriendschappelijk onderonsje en de trainer van Getafe werd nog maar eens in zijn eigen gelijk bevestigd: Ajax was veel te druk bezig met zijn Getafe om een beetje fatsoenlijk spel op de mat te leggen.

“Ik maakte me vooraf best een beetje zorgen over de tegenstander. Ajax kan een geweldig hoog niveau halen. Maar het enige dat ik een week lang heb moeten horen, waren valse woorden over onze manier van spelen. Ik heb veel ongefundeerde teksten gehoord. Wij waren superieur, terwijl Ajax alleen druk was met protesteren.”

“Ik besloot maar gewoon rustig te blijven en mij net als mijn spelers niet gek te laten maken. Vanaf de eerste minuut kolkte het stadion. Desondanks hebben wij een lesje gegeven op basis van strijd,” aldus Bordalás, die steun krijgt van zijn voorzitter.

Ángel Torres kondigde alvast aan dat hij van plan is om een klacht in te dienen bij de Uefa. De preses vindt dat het Getafe wel heel erg uit de tent werd gelokt en meent dat de vips het op de tribunes zwaar te verduren kregen. Te zwaar.

“Ik vind ook dat wij Ajax een lesje hebben geleerd en niet alleen op het voetbalvlak, maar ook qua opvoeding en respect. De trainer van Ajax moet zijn verlies nemen. Hij was alleen maar bezig met provoceren, vooraf al,” deelde Torres met het aanwezige journaille. Waar hij wat Ten Hag betreft op doelt, durven we echt niet te zeggen.

Uitleg volgt er evenmin, maar als het gaat om de ervaringen van Getafe-supporters op de tribune, is hij wat spraakzamer. Waarschijnlijk doelt de voorzitter op Spanjaarden die op de lange zijde van de tweede ring waren gesitueerd. Het gebeurt vaker dat hier supporters van de tegenstander zitten. Omgekeerd neemt Ajax trouwens ook bobo's mee naar uitduels. Dit gegeven is ook waar Marca over bericht, inclusief video.

Torres: “Onze supporters en familieleden van de spelers kregen van alles en nog wat naar zich toe gegooid. Bier bijvoorbeeld. Dit alles is totaal niet toegestaan. Wij zijn daarom van plan een klacht in te dienen bij de Uefa.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >