Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe zorg jij ervoor dat Ajax de kwartfinales overleeft?

Er breekt voor Ajax een drukke periode aan vol belangrijke duels. Denk niet dat het startsein pas zaterdag volgt, want om verderop in het seizoen prijzen te pakken, moet er nu ook al gepresteerd worden. Met welke elf wil jij Vitesse verslaan in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi?

11 februari 2020 - 15:26
hagselfbekertvitascar
De remise (2-2) waarmee Ajax het seizoen opende, is nu uitgesloten. © Pro Shots

De ervaring leert dat het in de strijd om de dennenappel alle kanten op kan tegen Vitesse. Het Ajax van Frank de Boer won een keertje met 0-4 toen dit affiche in Emmen werd afgewerkt, maar die 0-4-nederlaag in eigen huis tegen 'Vitas' liet toch flink diepere sporen na... De andere twee ontmoetingen dateren van meer dan honderd jaar geleden.

We rekenen dit keer eigenlijk niet weer op een 0-4. Nee, het zal waarschijnlijk wat dichter bij elkaar liggen. Het gekke is dat Vitesse-uit voor Ajax eigenlijk nooit appeltje, eitje is, hoe goed of slecht de Arnhemmers ook draaien. Te veel spelers sparen wordt wat dat betreft zeker niet aangeraden.

Spelers sparen kan ook haast niet, omdat Ajax nog altijd een flink gevulde ziekenboeg heeft. Ook Joël Veltman is voorlopig uitgeschakeld, terwijl we Hakim Ziyech pas bij RKC-thuis weer terug verwachten. Daley Blind is terug bij de selectie, maar lijkt op de bank te starten. En Ryan Babel moet weer okselfris zijn.

Los van de langdurig afwezigen ben je weer een beetje bijgepraat. En als je bent bijgepraat, kun je daarna goed geïnformeerd jouw ideale opstelling in elkaar schroeven. Met welke elf zie jij Ajax de grootste kans maken op het bereiken van de laatste vier? Daar zijn wij dus zeer benieuwd naar!

Jij kunt jouw ideale opstelling samenstellen in onze app, dus open die gelijk of zet 'm eindelijk op je telefoon. Kies na het openen van de app voor het tabblad 'de tribune' en selecteer de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Daarna kun je los!

Bepaal jouw optimale tactiek en sleep je spelers naar hun gewenste positie. Zodra jouw ideale opstelling een feit is, kun je deze via social media delen met #tenhagself.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >