Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zag scherp Ajax op moeilijk veld in Gelredome

Ajax boekte woensdagavond in Arnhem een uitstekend resultaat door Vitesse in eigen huis met 3-0 te verslaan. Het leverde een ticket op voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi en Erik ten Hag zag dat het allemaal goed was.

13 februari 2020 - 08:29
ziyech-hag-1200
Ziyech speelde eventjes, maar liet weer mooie dingen zien hoor... © Pro Shots

En goed was het inderdaad, want los van de ruime overwinning kon de trainer in de tweede helft fijne wissels toepassen: zowel Daley Blind als Hakim Ziyech werd weer binnen de lijnen verwelkomd en daar werd zelfs door Vitessepubliek voor geapplaudisseerd. Dat zegt toch wel iets.

Op dat moment hadden de twee Ryans in de basisploeg Ajax al op een 2-0-voorsprong gebracht. Ryan Babel was verantwoordelijk voor de openingstreffer na uitstekend voorbereidend werk van Lassina Traoré en Ryan Gravenberch verdubbelde de score, waarna hij naar de kant mocht voor de rentree van Blind.

Ten Hag was blij dat hij de routinier minuten kon geven. “Dat is prachtig. Hij is er lang uit geweest. Dat hij nu zijn rentree maakt, is belangrijk voor hem en voor ons. Dat we hem zouden brengen, hadden we vooraf wel bedacht. We hebben hem de komende maanden nog heel hard nodig,” stelde de trainer voor de camera van Fox Sports.

Ziyech maakte een korte rentree, maar strooide daarin als vanouds met passes. In de geringe speeltijd die hij had, zette hij tweemaal een collega vrij voor het doel, waaronder Klaas Jan Huntelaar, die de paal trof. Ten Hag had het ook gezien en genoot ervan. Zoals hij de hele avond als goed omschreef, ondanks het slechte en soms gladde veld in de Gelredome.

“We waren scherp en dat moesten we ook zijn. Het was heel moeilijk spelen op dit veld. Het was ontzettend moeilijk bespeelbaar, maar ik vond dat wij de wedstrijd totaal beheersten. We hadden wel iets meer kansen kunnen uitspelen. Maar dat we dit niet hebben gedaan, had ook met het veld te maken.”

Daar viel wel iets voor te zeggen, want je zag spelers van beide kanten soms dingen doen die niet gebeuren op een strakke mat, zeg maar. De bal stuiterde soms alle kanten op en spelers gleden meerdere keren uit. De Ajacieden maakten er onder aanvoering van aanjagers Donny van de Beek en Lisandro Martínez het beste van.

Het toetje volgde vlak voor tijd toen Dusan Tadic vanaf elf meter mocht aanleggen. De Serviër schoot onberispelijk raak in de rechterhoek. Donderdagavond wordt duidelijk wie de tegenstander van Ajax wordt in de halve finales: Go Ahead Eagles of FC Utrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >