Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag roemt strijdvaardigheid van strompelende ploeg

Ajax maakte het zichzelf tegen PSV onnodig moeilijk, vond Erik ten Hag. Van de diverse kansen in de eerste helft werd er slechts eentje benut, waarna de 1-0 uiteindelijk maar nip voldoende bleek. “Het rendement viel tegen. We hielden PSV in leven.”

02 februari 2020 - 22:00
hagonnodigajapsvcar
Mede dankzij impulsen van Eiting had Ajax de overhand. © Pro Shots

Wie goed naar de analyse van de Ajaxtrainer luisterde, kon niet anders concluderen dan dat Ajax tegen de Eindhovenaren twee verschillende gezichten had laten zien. En dat klopte ook wel: na een vrij soepele eerste helft draaide het vierkant tijdens de tweede 45 minuten.

“We wilden PSV ons spel opleggen. De wedstrijd dicteren. Ze hoog onder druk zetten. Aan de bal, lang in balbezit zijn om op het juiste moment te kunnen versnellen”, blikte Ten Hag terug op de eerste helft.

“Aan die doelstelling hebben we voldaan. Alleen het rendement viel tegen. We hielden PSV in leven. Ze hebben nauwelijks een kans gecreëerd. Defensief zag het er bij ons ook uitstekend uit. Dat kwam ook door het goed hoog druk zetten.”

Na de thee zag de oefenmeester een andere wedstrijd, terwijl de voorsprong minimal bleef. “Dan kan het zomaar dat ze dat ene moment hebben. Ik heb echter een echt team gezien. Ze hebben voor elke meter gestreden. Dat was buitengewoon goed en hiermee kunnen we verder.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >