Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag koppelt blessures aan speelkalender en overbelasting

Joël Veltman (knie), Quincy Promes (hamstring) en Ryan Babel (kneuzing) haalden het einde van Ajax - PSV (1-0) niet en wel meer Ajacieden verlieten het veld met fysieke ongemakjes. Erik ten Hag: “We hebben een zwaar jaar gehad. Dat heeft er zeker mee te maken.”

02 februari 2020 - 21:49
hagblessasajapsvcar
Promes is nooit geblesseerd, maar nu twee keer op rij... © Pro Shots

De blessures van genoemd Ajaxtrio staan allemaal op zich, zei Ten Hag tijdens zijn nabeschouwing. “We hadden vorig jaar een zwaar jaar. Dat heeft er zeker mee te maken. We hadden een programma met om de drie dagen een wedstrijd. Pas de laatste weken hebben we wat meer trainingsuren kunnen maken. Een aantal blessures komt daar wel uit voort.”

Vervelend voor de spelers en vervelend voor het team. Het echte probleem ligt volgens de trainer bij een al eerder aangekaart probleem: de speelkalender. “Die is te vol. Deze spelers zijn overbelast. Ze hebben na het seizoen in de zomer doorgespeeld met hun land en vervolgens weer gelijk de voorronde van de Champions League. Het ging allemaal maar door.”

Wie er in aanloop naar de volgende lastige horde weer aansluit, durfde Ten Hag nog niet te zeggen. De geluiden omtrent Daley Blind (ontstoken hartspier) en Hakim Ziyech (kuit) klonken in de dagen rondom de topper behoorlijk positief, maar de trainer kon er weinigs concreets over kwijt. Al wilde hij ook weer niets uitsluiten, wat de hoop enigszins doet toenemen.

“We bekijken het per speler individueel en van dag tot dag,” luidde uiteindelijk de statusupdate van Ten Hag. Het lijkt er trouwens nog niet op dat de situatie van David Neres van dag tot dag moet worden bekeken, want de laatste fase van het herstel van de Braziliaan verloopt niet volgens plan. Het was de bedoeling dat hij nu alweer was ingestroomd bij de groepstraining, maar de praktijk wijst toch anders uit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >