Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag koestert spirit die zijn ploeg tijdens de return toont

Ajax heeft de eliminatie door Getafe ondanks een 2-1-overwinning aan zichzelf te wijten, meent Erik ten Hag. “We waren niet goed genoeg.”

28 februari 2020 - 08:41
haganalysegetafecar
'We' moesten rustig blijven, maar Ten Hag pakte al snel geel... © Pro Shots

Ondanks de Europese eliminatie roemde Erik ten Hag de spirit van zijn ploeg. “Er zat een fantastische stemming in het stadion. We hebben gestreden en gewonnen, maar het was niet goed genoeg. Dat hebben we aan onszelf te wijten.”

Zijn collega José Bordalas sprak van een 'historische overwinning' en klonk in zijn analyse zelfs getergd. na een week van kritiek op de speelstijl van zijn ploeg. “We werden beticht van alles, maar wij waren gewoon superieur.”

Na een kwartier kregen beiden coaches geel toen het langs de lijn wat onvriendelijk werd. Ten Hag daarover: “Ik kom voor mijn spelers op. Daar moet de trainer van de tegenpartij zich niet mee bemoeien.”

Bordalás: “Ajax was vanaf de eerste minuut aan het protesteren en daar heb ik wat van gezegd. Dit was voor ons het lastigste stadion om in te spelen. De Ajaxsupporters lieten zich vanaf de eerste minuut fantastisch horen, maar ik moet mijn ploeg complimenteren, omdat ze met lef aan de wedstrijd begonnen.”

Ten Hag hield zijn verdere analyse simpel. “Je moet twee keer goed zijn om door te gaan. We waren niet goed genoeg. We hebben in deze twee wedstrijden niet de rust gevonden, wat we wel kunnen, om ons eigen spel te spelen.”

“Deze wedstrijd gingen we er voor. Dat heb je gezien. Er zat een ongelooflijke spirit in de ploeg. Het is nu zaak die spirit mee te nemen. We moeten Europa begraven en ons richten op de competitie en beker.”

Of dit verdiend is of niet? Dat maakt niet uit. Het naakte feit is dat je er uit ligt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >