Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is niet van plan om scheids vooraf iets in te fluisteren

Behalve de 22 spelers op het veld tijdens Ajax - Getafe lijkt er ook een hoofdrol weggelegd voor de scheidsrechter. Dat kan niet anders zelfs als er 'maar' half zo veel misbaar wordt gemaakt als vorige week. Ajax liet zich toen compleet inpakken. Erik ten Hag is niet van plan om vooraf contact te zoeken met de arbitrage.

26 februari 2020 - 17:28
hagscheidsreturncar
Onverstoorbaar zijn en blijven, luidt de opdracht voor de return. © Pro Shots

De Ajacieden moeten een achterstand van 0-2 op een magische avond zien om te buigen in een goede afloop. Dat wordt nog een hele klus. Om niet te zeggen: een helse klus. En dan te bedenken dat de spelers van Getafe in het heenduel vanaf de eerste minuut een grote circusact opvoerden.

Er werden schwalbes uitgevoerd, er werd misbaar gemaakt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het getrut en getreiter. Ajax liet zich compleet ringeloren, verloor het hoofd en zijn kalmte en zat zo vol frustraties dat het vergat om zelfs maar een beetje te voetballen.

De Griekse kaartenstrooier Anastasios Sidiropoulos is aangewezen als leidsman voor de return in de Johan Cruijf Arena. Wij proberen ons op het ergste voor te bereiden, maar we vragen ons ook af: probeert Ten Hag de scheids misschien nog iets mee te geven voordat er wordt afgetrapt?

“Nee, ik neem aan dat de scheidsrechter een professioneel is die zich inleeft in de wedstrijd die hij gaat fluiten. Als hij zich iets inbeeldt, kent hij de stijl van beide ploegen en zal hij op basis daarvan keuzes gaan maken,” aldus Ten Hag tijdens het persgesprek tegenover Ajax Life.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat de scheidsrechter zich goed voorbereidt,” voegt de trainer hier nog eens aan toe. Maar had precies zo'n voorgesprekje Ajax misschien niet een heleboel ellende kunnen besparen in de heenwedstrijd?

Ten Hag: “Ja, je zou verwachten dat de scheidsrechter van vorige week zich ook goed had voorbereid. Maar als dat niet zo is, moeten wij ons eigen spel blijven spelen en ons niet laten beïnvloeden. Niet door de scheidsrechter, ook niet door de tegenstander.”

Dat laatste lukte vorige week dus niet helemaal... We hoorden ook Dusan Tadic al zeggen dat Ajax onverstoorbaar moet zijn, maar ondertussen raakte de ploeg in de eerste negentig minuten echt volledig over de kook en kijkt het inmiddels tegen een 2-0-achterstand aan.

Bleek de kennis van nu maar wijsheid vooraf...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >