Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat terugkeer Onana in balbezit het verschil maakt

Erik ten Hag hoopt dat het om meerdere redenen goed nieuws is dat Andre Onana zijn schorsing heeft uitgezeten. De doelman moest toekijken tijdens Getafe-uit (2-0) en zag hoe vervanger Bruno Varela er in balbezit een potje van maakte. Onana beschikt over prima voetballende kwaliteiten.

26 februari 2020 - 16:18
onanaterugtegengetafecar
Mede door Varela kwam Ajax in de problemen, lost Onana het op? © Pro Shots

Het meespelen van Onana kan op die manier om meerdere redenen interessant zijn. Waarom? Nou, de keeper van FC Barcelona verstuurde vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen Getafe (2-1) maar liefst 69 passes. Dit is een ongekend aantal. En er zat een clever plan achter.

Marc-André ter Stegen hielp zijn elftal om onder de hoge druk van Getafe uit te komen. En, let wel: de Duitse sluitpost bediende zich hierbij amper van een lange bal. Jammer genoeg zagen we Ajax tijdens het Europese bezoek aan Getafe juist veelvuldig de lange bal hanteren.

“Het is duidelijk dat meevoetballen één van Andre's kwaliteiten is. Aan de voet, is hij goed,” luidt de reactie van Erik ten Hag op de vraag van Ajax Life. “Andre heeft de vaardigheden, hij is technisch goed, en beschikt ook over het inzicht om de juiste keuzes te maken.”

Door langer in balbezit te blijven en dus minder opportunistisch te voetballen, moet het voor Ajax mogelijk zijn beter in het eigen spel te komen en Getafe zijn wil op te leggen. Dat ontbrak er vorige week compleet aan. Normaal is het Ajaxspelletje vanuit duizenden te herkennen, maar toen niet.

Dit alles staat of valt echter niet puur met de terugkeer van Onana, waarschuwt de trainer ook. “De doelman is een factor, ja. Maar er speelt meer. Een keeper moet ook opties krijgen om de bal kwijt te kunnen en dat hangt weer af van ons positiespel.”

Dat positiespel moet ondanks de absentie van belangrijke pionnen als Nico Tagliafico (schorsing) Hakim Ziyech (kuitblessure) vorm gegeven worden. Gelukkig lijkt aan de schreeuw van Ajax om diepgang gehoor gegeven te worden door Quincy Promes, die terugkeert bij de selectie.

https://twitter.com/FCBArmy1/status/1228779463254691846

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >