Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag denkt niet dat er iets mis is met medische staf

We mogen inmiddels toch wel spreken van een flinke winterdip. En als we met z'n allen niet een beetje oppassen, is er sprake zelfs sprake van een winterdepressie. Ajax staat nog altijd drie punten los, maar het oogt ziek, zwak en misselijk. Volgens Erik ten Hag ligt het niet aan de medische staf.

24 februari 2020 - 11:38
hagblessuresherajacar
Behalve blessures nemen nu ook de zorgen toe voor Ten Hag. © Pro Shots

“Ik draai precies hetzelfde programma als vorig jaar,” reageert de trainer op suggesties van De Telegraaf. Die suggesties zijn ergens niet zo ver gezocht, want wat is er nu toch aan de hand met Ajax? Er is al sinds december sprake van een blessuregolf...

Die blessuregolf zorgt inmiddels voor steeds meer deukjes bij het onaantastbaar geachte Ajax, omdat het blijkbaar niet in staat is om te gaan met zo veel afwezigen. Dit bleek ook weer tijdens het uitduel met Heracles Almelo (1-0), waarin het veldspel opnieuw teleurstellend was.

“Het schort ons op dit moment aan aanvallers, want de problemen liggen in de voorste linie, maar er zijn spelers aan het terugkeren,” aldus Ten Hag, die hoopt snel weer over Quincy Promes en Hakim Ziyech te kunnen beschikken. Het vervelende is echter dat beide spelers al een tijdje kwakkelen...

Promes is verspreid over dit seizoen al drie keer geblesseerd geweest, terwijl Ziyech al langere tijd last heeft van zijn kuit. Daar komt de stevige knieblessure van Zakaria Labyad nog eens bovenop, terwijl David Neres een mysterieuze terugslag heeft gehad en waar we maar bar weinig over horen.

De Braziliaan is al zo'n vier maanden geblesseerd aan zijn knie, waardoor de teller is opgelopen tot negentien gemiste wedstrijden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Noussair Mazraoui en Joël Veltman. Ook zij zijn geblesseerd. Perr Schuurs? Precies op het moment waarop hij nodig leek, was hij absent.

“Dat kun je toch niet op de medische staf plakken,” bijt Ten Hag van zich af als er vragen worden gesteld bij het werk van de begeleiding. En ook de komst van Alessandro Schoenmaker als nieuwe conditietrainer staat hier volgens de trainer los van. “Dat heeft er helemaal niets mee te maken.”

Toch kan het haast niet anders of de vele blessures – en bijkomende gevolgen – zijn onderwerp van gesprek in de trainerskamer. De drukke voetbalkalender wordt regelmatig omschreven als 'crazy' en er wordt al langere tijd veel van de spelers gevraagd.

Wie weet dat het daarom toch verstandig is om te schaven aan het programma. Al is dat natuurlijk ook maar een suggestie!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >