Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over Getafe-thuis: ‘We moeten niet geïrriteerd raken’

Dusan Tadic maakte in Getafe een van de gekste wedstrijden mee uit zijn carrière. De Serviër is wel wat gewend, maar zijn Ajax bleek niet bestand tegen de fratsen van Getafe. En dat terwijl z’n ploeg er nog zo voor was gewaarschuwd...

25 februari 2020 - 09:21
tadic-getafe-1200
Hopelijk laat Ajax zich in Amsterdam niet weer zo uit de tent lokken... © Pro Shots

Nee, Ajax liet zich gek maken in Spanje. Getafe had de Ajacieden precies waar het ze wilden hebben: op de kast. Opmerkelijk, want de ploeg van Erik ten Hag wist vooraf precies hoe het zou gaan en toch trapten de meeste spelers vol in de opgezette valkuil.

Met als exemplarisch voorbeeld Ryan Babel, die als één van de ervaren spelers meeging in het theaterstuk door te rollebollen over het veld. Ten Hag zag het met ergernis aan en ook Tadic weet dat het donderdag in de Johan Cruijff Arena echt helemaal anders moet.

“We moeten ons vertrouwde spel spelen en niet geïrriteerd raken,” kijkt de aanvoerder vooruit, via het clubkanaal. “Ze zullen zich continu laten vallen. Ze zullen om overtredingen vragen. Ze zullen proberen om 42 minuten te spelen van 90 minuten en meer van die trucjes. We moeten ons spel spelen en uitgaan van onze eigen kracht.”

Het zijn mooie en terechte woorden, maar die klonken voorafgaand aan de uitwedstrijd ook. En die bleken aan dovemansoren gericht, want goede genade, wat liet Ajax zich kennen op Spaanse bodem. Getafe bleek een vreselijk vervelende ploeg om tegen te spelen, maar Tadic houdt vertrouwen in een goede afloop. Zeker in eigen huis. Een uitverkocht huis.

“Voor onze eigen supporters kan het nog een mooie avond worden. We kunnen de volgende ronde nog gewoon halen. Ik hoef dat de fans niet uit te leggen. Zij steunen ons altijd geweldig. Vooral bij Europese wedstrijden. Hopelijk geven ze ons dezelfde steun als normaal. Ik denk dat ze ons heel veel energie zullen geven. We moeten het samen doen. Alleen dan kunnen we mooie dingen bereiken."

Natuurlijk moet Tadic positief blijven. Het zou niet best zijn als hij dat niet was, maar toch is het momenteel was lastig om zaken te vinden waaraan je je kunt vastklampen. Hopelijk zijn Quincy Promes en Hakim Ziyech inzetbaar, maar het gemis van Nico Tagliafico (geschorst) doet nu al zeer en dan is er nog geen minuut gespeeld.

Tadic: “We moeten geloof houden. Het wordt lastig, maar we zijn nog steeds koploper in de competitie en ook tegen Getafe zijn we niet kansloos. We moeten het van elkaar eisen. Iedereen moet zichzelf beter laten zien. Individueel en als collectief. Vorig seizoen hadden we ook een mindere fase. Het is fijner om de controle te hebben en bovenaan te staan. Ik vind het fijn dat we alles in eigen hand hebben.”

Na het verlies bij Heracles (1-0) oogde Tadic zwaar ontgoocheld, maar het is zaak de scherven zo snel mogelijk bijeen te vegen. “We moeten de positieve energie terugkrijgen. Als je verliest, dan ben je zó boos. Dan wil je eigenlijk niks doen. Je voelt teleurstelling. Gelukkig kunnen we het donderdag alweer goed maken. Dat is goed en dat is geeft een fijn gevoel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >