Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic krijgt geen gehoor bij scheids: 'Ik heb het wel tien keer gezegd'

Met open ogen trapte Ajax in de val van Getafe. Aanvoerder Dusan Tadic kon niet geloven wat er was gebeurd in het voorstadje van Madrid. Ajax liet zich totaal ringeloren en ging op pijnlijke wijze met 2-0 onderuit. De scheidsrechter had een reddingsboei kunnen toewerpen, maar liet dat na.

21 februari 2020 - 10:18
tadicscheidsgetafecar
Het was voor Tadic lastig om een rode draad te ontdekken bij de scheids. © Pro Shots

Als er tijdens de nabespreking iets moet gebeuren, dan is het wel een spiegel in de buurt te houden zodra er spelmomenten worden teruggekeken, maar het hielp Ajax ook niet echt mee dat de scheids zich evengoed geen raad wist met de rare fratsen van Getafe.

“We zijn in hun val gelokt,” was het eerste commentaar van Tadic tegenover Ajax Life. “Ik weet niet hoe dit kan, maar we moeten slimmer zijn. Intelligenter. Het was moeilijk om rustig te blijven, maar het ging ook wel erg ver allemaal.”

“Ze bleven maar schreeuwen en vallen, waarna de scheidsrechter overal voor floot,” vervolgt de Serviër, die diverse keren bij de arbitrage aan de bel trok. “Ik heb het tien keer gezegd. Tien keer! Maar hij bleef vrije trappen geven.”

Hoewel we absoluut vooropstellen dat Ajax naar zichzelf moet kijken, is het wel een tikje gek dat een scheidsrechter zich zo laat inpakken door een stel huilebalken. Het is ergens nog best logisch dat je even afwacht hoe een wedstrijd zich ontwikkelt, maar vroeg of laat merk je zelf toch ook dat je wordt gepiepeld?

Nou, Fransman Rudy Buquet slikte zijn fluitje bijkans in en liet de wedstrijd compleet ontsporen. Met slechts 42 minuten en wat seconden zuivere speeltijd zijn precies de verkeerde statistieken nu trending. Bizar genoeg kreeg Ajax zelfs meer gele kaarten dan het Spaanse theatergezelschap: drie om twee.

“De scheids antwoordde telkens: ja, ik weet het... En toen gaf hij weer een vrije trap aan Getafe. Die spelers doen iedere keer hetzelfde en constant werd er gefloten. Die nummer 7 en nummer 12 waren constant bezig. Ik heb nog nooit een wedstrijd met zoveel provocaties gespeeld.”

Het stomme is dat die provocaties nog effect hadden ook, want Ajax liet zich uit zijn spel halen en heeft eigenlijk geen moment gevoetbald. Laat staan goed gevoetbald. Slechts qua frustraties werd een dikke tien gescoord. Tadic kan best begrijpen dat hij en zijn ploeggenoten er gek van werden.

“Het is moeilijk om tien keer een overtreding tegen te krijgen, terwijl je niemand raakt. Dat vind ik logisch. Als het zo vaak gebeurt, verlies je je gemak. Het is geen excuus, maar het wordt dan wel steeds moeilijker om je emoties onder controle te houden.”

“Het uiten van emoties is normaal en hoort erbij, maar we hadden vooral beter moeten voetballen. Dat is het! Wij gingen mee in hun spelletje en dan krijg je het steeds moeilijker. Vroeg of laat ga je in zo'n strijd ten onder. Hopelijk is nog niet alles verloren. Met goed voetbal en de hulp van onze supporters kunnen we er volgende week een mooie avond van maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >