Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax zoekt contact met KNVB over Ciara en veiligheid supporters

Supportersvereniging Ajax heeft zaterdag contact gezocht met de KNVB over de stormachtige weersomstandigheden van zondag, de dag waarop de mannen van Erik ten Hag om 12.15 uur aftrappen op bezoek bij FC Utrecht. De veiligheid voor supporters moet altijd voorop staan.

08 februari 2020 - 13:43
Utrecht-Ajax-1200
‘Monsterstorm’ Ciara zorgt voor flink wat kopzorgen in voetballand! © De Brouwer

Voor wie zaterdag op de velden rondloopt is het wellicht moeilijk voor te stellen maar zondag schijnt het weer op z’n zachtst gezegd onstuimig te worden. Storm Ciara is onderweg en het kan flink gaan spoken. Code oranje en alles erop en eraan.

Het KNMI voorspelt windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Dit begint volgens het meteorologisch instituut zondagochtend al in het noordwesten en breidt zich geleidelijk uit over het westen en zuidwesten. In de middag komt de rest van het land aan de beurt.

SV Ajax vindt het onverantwoord - gezien het vroege tijdstip van aftrappen in de Domstad - om de vele supporters uit alle hoeken van het land ‘s morgens vroeg naar de Johan Cruijff Arena te laten afreizen om vervolgens in bussen naar Utrecht te worden vervoerd. Veiligheid van onze supporters staat ten alle tijden voorop! Iedereen moet veilig van en naar huis kunnen reizen, zonder dat zijn of haar veiligheid door de weersomstandigheden in het geding is.

Bij navraag bij Jan Bluyssen – manager competitiezaken van de KNVB - blijkt ook de voetbalbond de zorgen van SV Ajax te delen. Ook in Zeist spreekt men uit de veiligheid van supporters en voetballers voorop te stellen. De KNVB onderhoudt dan ook nauw contact met het Meteo Consult in de Bilt en beide clubs om zo spoedig mogelijk - maar uiterlijk zondagochtend vroeg - een beslissing te kunnen nemen over wel of niet spelen.

SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam; “Wij vinden het onverantwoord om onze supporters in bussen te laten reizen als hun veiligheid niet gewaarborgd is. En in alle vroegte in auto’s, op de fiets en in het OV naar de Johan Cruijff Arena te laten komen. Dat is ook echt gezien de voorspellingen een groot risico. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de KNVB, dus vandaar dat wij op voorhand contact hebben gezocht.”

“Als er iets misgaat, dan kijkt heel Nederland naar de KNVB als verantwoordelijke en dat willen wij, net als persoonlijke ongelukken, voorkomen. Wij zijn daarom blij dat ook de KNVB de veiligheid van de supporters boven alles stelt.”

Hopelijk is er geleerd van de sneeuwval rond Ajax – PSV van 2017. Ook toen werd code oranje afgegeven, maar de topper ging gewoon door. Dat het voor veel supporters serieus gevaarlijk werd om op pad te gaan, telde niet mee en daar heeft de KNVB hopelijk van geleerd.

Diezelfde dag werd overigens de aftrap van FC Utrecht – Feyenoord uitgesteld in een ultieme poging om het veld nog sneeuwvrij te maken, maar dit bleek onbegonnen werk. Terwijl alle supporters al in het stadion aanwezig waren, werd alsnog besloten een streep te zetten door het spelen van de wedstrijd. Er barstte vervolgens een (naamloze) storm van kritiek los.

Hopelijk hoeft het dit keer allemaal niet zo ver te komen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >