Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe datum vinden voor FC Utrecht - Ajax wordt nog best gedoe

Speuren naar een nieuwe datum voor FC Utrecht - Ajax heeft wel iets weg van paaseieren zoeken onder Co Adriaanse. Die paaseieren waren er niet en voordat er een moment is gevonden waarop Utrecht - Ajax kan worden ingehaald, moet er ook nog heel wat gebeuren.

10 februari 2020 - 12:08
inhalen1920utrajacar
Het wordt nog best een puzzel om Ajax in de Galgenwaard te krijgen. © Pro Shots

De KNVB staat voor een flinke puzzel nu alle zondagwedstrijden in de eredivisie – waaronder dus het bezoek van Ajax aan Nieuw Galgenwaard – uit het programma werden gehaald. Of misschien wel beter gezegd: uit het programma werden geblazen voor storm Ciara.

Het overtrekken van de eerste Nederlandse storm met een naam kan wel eens flink gevolgen hebben voor de speelkalender van de eredivisie. Diverse potjes worden deze week direct ingehaald, maar zowel Utrecht als Ajax heeft verplichtingen in het KNVB-bekertoernooi.

En daarna krijgt het Europese avontuur van Ajax een vervolg. Hoe langer dit avontuur gaat duren, des te moeilijker wordt het om Utrecht - Ajax opnieuw in te plannen. Slechts uitschakeling van zowel Utrecht als Ajax in de kwartfinales van het bekertoernooi biedt direct een duidelijke optie.

Als Utrecht en Ajax beide uit de beker vliegen, dient de eerste week van maart zich aan om de zogenaamde 'wedstrijd van het jaar' te kunnen spelen. Anders moet er worden gezocht naar een creatieve oplossing. Het zou in dat geval kunnen gebeuren dat er meerdere wedstrijden worden verschoven.

Huh, hoe dan? Nou, de KNVB kan ervoor kiezen om zondagse wedstrijden van beide clubs op te schuiven naar de maandag. Als dit gebeurt, komt er ruimte beschikbaar op een vrijdag om Utrecht - Ajax in te halen. Dit klinkt allemaal verre van optimaal, ook voor de supporters die naar het stadion trekken, maar ja...

Even afwachten maar!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >