Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuw FEBO-paviljoen naast Arena pas klaar in zomer 2021

De oplettende Ajacied is vast al opgevallen dat de bouwwerkzaamheden op de Arena Boulevard aan het nieuwe FEBO-paviljoen stilliggen. Wat is er aan de hand?

07 februari 2020 - 09:41
febo-paviljoen-1200

Rond de huidige plek van het paviljoen op de Arena Boulevard – waarin voorheen de Febo en broodjeszaak B&B waren gevestigd – staan hekwerken en duidelijk is dat er flink vertimmerd wordt. Of werd vooral, want er gebeurt al wekenlang niks meer. De verbouw ligt stil.

Het oude pandje is al wel volledig gestript en er staat slechts nog een geraamte. De bedoeling is dat er een fonkelnieuw Febo-paviljoen op precies dezelfde plek verrijst, waarin verschillende horecagelegenheden een plek vinden. Sowieso komt de FEBO daar terug, evenals de broodjeszaak, een grand café en een New York Pizza.

Het nieuwe horecapand wordt een slag groter en krijgt op de eerste etage een café met terras. Was het vorige pand nog rechthoekig van vorm, de nieuwe eetgelegenheid wordt ovaalvormig, zoals je kunt zien in bovenstaande computerimpressie.

De oorspronkelijke bedoeling was dat het nieuwe paviljoen begin 2020 de deuren zou openen voor hongerige Ajaxsupporters, maar iedereen kan zien dat dit niet gaat lukken. We belden met architectenbureau Rosenthal-Interiors voor een stukje uitleg. Het bureau bevestigt dat de oplevering een flink stuk later zal zijn.

Aannemer G&S Bouw is ermee gestopt en dus moest gezocht worden naar een nieuwe aannemer. Dat is gelukt en de woordvoerder bevestigt dan ook dat op korte termijn kan worden begonnen met een doorstart, al moet een concrete planning nog gemaakt worden. De plannen en ideeën voor wat er moet komen zijn verder overigens ongewijzigd.

“Ik denk dat het nog zeker anderhalf jaar duurt voor het nieuwe paviljoen opengaat, want het EK-voetbal komt er ook nog tussendoor en dan mogen we niet bouwen,” aldus de woordvoerder. “We communiceren binnenkort meer over de doorstart, maar mijn inschatting is dat het augustus/september 2021 wordt voordat alles klaar is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >