Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Let op! Na laatste fluitsignaal Ajax - AZ test met nieuw verkeersplan

Het is tijd om het hoofdstuk Getafe af te sluiten. Sterker nog, het is tijd om onze blik voorwaarts te richten. De zondag staat in het teken van de topper tussen Ajax en AZ. Maar we kijken ook alvast verder. Er wordt na het laatste fluitsignaal een test gehouden met een nieuw verkeersplan.

28 februari 2020 - 17:35
testverkeersplanajaazcar
Als je zondag de aanwijzingen opvolgt, komt het allemaal goed. © De Brouwer

Het is voor velen wellicht een tikje nieuw dat de topper tegen AZ pas zondagavond (aftrap 20.00 uur) wordt gespeeld, maar het is ook goed alvast te weten dat er meer anders kan gaan dan normaal. Voor nu eenmalig, maar in de toekomst kunnen vaste patronen best definitief worden doorbroken.

Wat is er aan de hand? Zoals je misschien wel hebt opgevangen, gaat de stad Amsterdam de Johan Cruijff Arena in feite achterna en komt het stadion vroeg of laat weer 'middenin' de stad te liggen. Ook staat er van alles op stapel bij De Toekomst, die uitbreidt naar wat we nu kennen als P2.

De vele parkeerplaatsen die P2 herbergt, zijn verspreid over veelal ondergrondse locaties in de plannen voor 'De Nieuwe Kern' opgenomen, maar een beetje testen kan nooit kwaad. En zo'n test staat dus gepland na afloop van Ajax - AZ.

Als je op P2 geparkeerd staat, is de kans aanwezig dat je bij het uitrijden rechtsaf wordt gestuurd om vervolgens een draai te maken waarna je onder de JC Arena door rijdt. Dit kan nogal afwijken van wat je bent gewend, maar daarom tikken we dit bericht: zodat je weet dat dingen anders gaan.

Via-via-via komt een deel van de automobilisten – dus niet iedereen – vanaf P2 uiteindelijk op de Gooiseweg terecht en vanaf daar kun je de rit naar huis vervolgen via de A9 of de A10. Deze proef wordt uitgevoerd met behulp van extra verkeersregelaars en afzettingen rondom het stadion en de rijroute.

Ben je benieuwd naar het idee achter deze pilot? De theorie is dat op deze manier de oostzijde van het Arena-gebied beter kan worden benut. Als dit normaal gesproken het gebied is waarin jij je auto parkeert, kan het zijn dat je extra drukte op je 'sluiproute' ervaart.

De goede verstaander heeft 'm al door, maar toch: de proef start pas na Ajax - AZ. Dit betekent dat je gewoon tot en met het affluiten op je plek kunt blijven om de Ajacieden te supporten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >