Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie training kijken en omwisselen Getafe-uit

We mogen weer. Eindelijk! Het uitvak moest dik twee maanden wachten, maar de koffers kunnen weer gepakt. De uitwedstrijd tegen Getafe CF staat deze week op het menu. In het sinds vorig jaar zo bijzondere Madrid! Hier volgt de informatie over het omwisselen en bekijken van de training.

18 februari 2020 - 10:10
infoomwisselengetafecar
Als Ajax de weg maar niet kwijtraakt in de buitenwijk van Madrid! © Pro Shots


De herinnering aan die koninklijke avond staat nog altijd in ons geheugen gegrift, maar we kunnen slechts hopen dat de Spaanse hoofdstad ons opnieuw zo goed is gezind. Een potje voetballen tegen Getafe wordt namelijk ook wel vergeleken met een bezoekje aan de tandarts.

Wij houden er niet zo van om de tandarts te bezoeken en al helemaal niet donderdags om 18.55 uur. Dan hebben we wel iets beters te doen. Europa versteld laten staan bijvoorbeeld! Dit alles moet nu gaan gebeuren in het Coliseum Alfonso Pérez, waarvan het uitvak 843 Ajacieden kan huisvesten.

Die 843 Ajacieden dienen zich wel aan een strak tijdschema te houden om in het uitvak te belanden. Laten we starten met de training die kan worden bijgewoond. De training vindt plaats woensdag om 20.00 uur. Dit is echter slechts een korte sessie van een halfuurtje omdat er eerder op de dag nog in Amsterdam wordt getraind. Je kunt naar binnen via gate 3.

Het is bij de training nog niet mogelijk om je kaartje om te wisselen. Dit kan slechts op de dag van de wedstrijd en wel tussen 12.00 en 14.00 uur. De locatie komt je wellicht bekend voor: om de hoek bij Bernabéu, in de Moda Shopping Mall. Hier stonden we vorig jaar ook in aanloop naar de 1-4!

Je dient een geldig legitimatiebewijs plus je seizoenkaart te kunnen tonen, anders krijg je je kaartje niet mee. Een kaartje is niet overdraagbaar en strikt persoonlijk, dus je moet je kaartje ook in hoogst eigen persoon komen afhalen. Heb je na het omwisselen aan alle voorwaarden voldaan?

Nou, nog niet helemaal. De politie begeleidt de Ajaxsupporters graag op het laatste stukje van de route richting het uitvak. Ajax wil dat er om 17.00 uur door het uitvak wordt verzameld op de parkeerplaats van supermarkt Carrefour Getafe. Er wordt opgeroepen om hier op tijd aanwezig te zijn, al gaat het uitvak een klein stukje verderop pas een halfuurtje later open.

Er zijn twee handige manieren om de Carrefour te bereiken: met de metro en per trein. Als je met de metro die kant op gaat, wordt geadviseerd om uit te stappen bij station El Bercial, waarvandaan het ongeveer een kwartiertje lopen is. Als je met de trein komt, dien je uit te stappen bij Las Margeritas-Universidad. Vanaf daar is het tien minuten stappen.

De poorten van het stadion openen dus om 17.25 uur en het uitvak bevindt zich aan de noordzijde. Je kunt naar binnen bij gate 5, 7 en 9. Eenmaal binnen kun je twee verschillende niveaus van het uitvak bevolken. Het is goed om te weten dat er bij Getafe alleen kan worden betaald met contant geld en dat uitingen met het woord 'ultra' verboden zijn. Dat woord vinden ze in Spanje een beetje eng.

Tenslotte roept Ajax het uitvak op om zich netjes te gedragen. Het is sowieso goed om een beetje normaal te doen, maar er hangt de club ook nog altijd een voorwaardelijke straf boven het hoofd. Beroepen op basis van Valencia-uit zijn nog altijd niet behandeld door de instanties die zich hierover kunnen buigen, met als gevolg dat er zomaar een nieuwe straf kan volgen...

Iedereen weet dat het uitvak zich prima heeft gedragen tijdens het bezoek aan Valencia, maar op een of andere manier blijft het ons achtervolgen. Een tikje vervelend, maar goed. Wees braaf en hopelijk kunnen we Ajax dan 'gewoon' in het stadion aanmoedigen tijdens de volgende ronde.

Veel plezier in Spanje!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >