Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hulshoff overleden op 73-jarige leeftijd

Het Gouden Ajax uit de jaren zeventig heeft helaas opnieuw afscheid moeten nemen van een grote naam. Het betreft steunpilaar Barry Hulshoff. Hij is 73 jaar oud geworden. De Ajacied overleed op de dag van Ajax - RKC (3-0) na een kort ziekbed.

17 februari 2020 - 17:37
hulshoff-1200
Hulshoff won begin jaren zeventig drie maal de Europacup I met Ajax. © Ajax Images

Er zijn niet veel Ajacieden die vier Europacup 1-finales hebben gespeeld, maar Hulshoff is er één van. De eerste finale ging nog verloren, maar daarna kreeg de verdediger tussen 1971 en 1973 drie keer op rij de cup met de grote oren in zijn armen gedrukt. Zijn verdediging hield telkens 'de nul'.

Buiten de Europacup 1 was er meer succes. Nog veel meer succes. Met Hulshoff centraal achterin legde Ajax beslag op de Wereldbeker, werd het maar liefst zeven keer kampioen en ook werd vier keer de KNVB-beker veroverd. Dan vergeten we nog bijna de twee Europese Supercups.

De kopsterke verdediger kwam tussen 1966 en 1977 in totaal tot 283 wedstrijden in het eerste elftal en de 17 goals die hij maakte, verraden dat hij best een neusje had voor de goal. Hij bouwde daarna af bij MVV en trok als trainer de grens over om diverse kleinere Belgische clubjes te dienen.

Hulshoff was begin 1988 zelfs nog eventjes interim-trainer van Ajax. Hij deelde deze functie met Bobby Haarms en Spitz Kohn, die ons ook allebei al zijn ontvallen. Helemaal weg uit het voetbal was Hulshoff eigenlijk nooit.

Zo voorzag hij de Matthijs de Ligt van advies rond zijn doorbraak en in de jacht op zijn eerste prijzen. Daarnaast was Hulshoff actief in de Ledenraad van Ajax, mocht hij in 2013 de Johan Cruijffschaal uitreiken aan zijn club en pikte hij geregeld een thuiswedstrijdje mee.

SV Ajax wenst de familie Hulshoff en zijn vrienden veel sterkte. Hopelijk sterkt hen dat de club op passende wijze stilstaat bij het heengaan van Barry, want alle Ajax-ploegen spelen deze week met rouwbanden. Voor aanvang van Jong Ajax wordt ook een minuut stilte gehouden.

Het is op dit moment alleen nog niet bekend wat het eerste elftal kan doen, maar ook de selectiespelers staan op passende wijze stil bij het verlies van Hulshoff.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >