Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Heracles-uit levert Ajax tweede rampweek van het seizoen op...

Ajax is een jaar teruggeworpen in de tijd... Vorig jaar op dit punt van het seizoen zag niemand het meer zitten. Alles leek verloren en het zag er slecht uit. Verlies, op achterstand en bijna uitgeschakeld in Europa. Zo erg is het na een nieuwe 1-0 tegen Heracles Almelo niet. Zo voelt het echter wel.

23 februari 2020 - 23:09
fotos1920herajaopenercar
De meegereisde Ajacieden weten het tijdens Heracles-uit ook niet meer. © De Brouwer

Vorig jaar rond deze tijd draaide het weliswaar voor geen ene meter, maar waren tenminste wel alle spelers fit die voor een ommekeer konden zorgen. Dat is nu verre van het geval... Het probleem is ook nog eens dat het vooral aanvallers betreft.

Ajax mist snelle jongens, Ajax ontbeert diepgang en daardoor komt het elftal in andere linies in de problemen. Die problemen rekent vooral Daley Blind zichzelf aan, maar dat is natuurlijk onzin. Grote onzin. Daley heeft zijn eigen problemen gehad en is op de weg terug. Dat komt goed.

De vraag is of de rest ook weer op z'n pootjes terecht komt, want Blind kan het natuurlijk allemaal niet in zijn eentje. Hakim Ziyech schijnt snel weer terug te keren en wie weet... Wie weet is ook Quincy Promes snel weer van de partij. Maar of alles dan ook direct weer bij het oude is?

Dingen hebben vaak een paar wedstrijdjes nodig om weer op hun plek te vallen. Als gevolg van die vierde nederlaag van het seizoen heeft Ajax die tijd niet meer. De buffer is gehalveerd en de laatste joker kan volgende week afgepakt worden. Maar zo ver laten we het toch niet komen...?

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >