Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heerser Hulshoff, harde verdediger en aimabel mens

Plots kwam maandag 17 februari het bericht dat Barry Hulshoff niet meer onder ons is. Ajax eert de kleurrijke stopper uit de jaren zeventig door vanavond tegen Getafe met rouwbanden om te spelen. Ons eerbetoon bestaat uit de mooiste foto’s uit het SV Ajax-archief.

20 februari 2020 - 08:36
BHcoachendBayern1200
Hulshoff, rots in de verdediging, zoals in 1973 tegen Bayern München. © SV Ajax / Guus de Jong

Hulshoff kwam van Zeeburgia op aanraden van Sjaak Swart, die tegenover hem woonde in Amsterdam-Oost. De lange, wat slungelig ogende jongen kwam eerst in de lagere juniorenelftallen terecht. Toch zag trainer Rinus Michels in de van origine middenvelder een centrale verdediger met potentie.

In januari 1966 debuteerde Hulshoff meteen in een best beladen wedstrijd: uit in de Kuip tegen Feyenoord. Langzaam maar zeker werd hij een onmisbare kracht in het hart van Ajax’ verdediging. Met het topteam van begin jaren zeventig won de man met de fraaie bakkebaarden alles wat er te winnen viel. Het beste slot op de deur van de club was naast een geweldige verdediger groot liefhebber van popmuziek en oogde als 'de vijfde Golden Earring'.

Hij verloor in mei 1969 nog de eerste Europa Cup-finale van Ajax in Madrid tegen AC Milan (4-1), maar daarna hield hij (vaak met één arm, dus Hulshoff was echt sterk) drie Europa Cups 1 en een Wereldbeker in de lucht. Toen hij in 1977 als een van de laatste Ajacieden van de gouden generatie naar MVV vertrok, had hij zeven landstitels gewonnen, 385 wedstrijden voor Ajax gespeeld en 24 keer doel getroffen.

Voor de buitenwereld was Hulshoff de heerser die als de beste kon koppen, tackelen en keihard schieten. Voor de mensen die hem kenden, was hij dat én vooral een aimabel en geweldig mens. Gelukkig zijn er veel mooie foto's van deze Ajacied.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >