Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Getruukt Getafe: ‘Spelen als collectief en vechten voor de zege’

Ajax vervolgt het Europese avontuur donderdag in Spanje tegen Getafe. Ajax Life toog naar het voorstadje onder Madrid en zag dat met de recente sportieve veldprestaties ook het zelfvertrouwen meegroeit.

19 februari 2020 - 10:49
getafe-1200
Getafe maakt veel overtredingen. Geen gemene, maar wel veel. © Pro Shots

Wat maakt het huidige Getafe zo gevaarlijk? We vragen het aan Javier Hernandéz, sinds 1992 werkzaam voor sportkrant AS. Hij volgt de club sinds een paar jaar op de voet. De journalist schrijft het sportieve succes vooral toe aan één man: trainer José Bordalás.

“Het gaat hem niet om mooi voetbal, maar om rendement, effectiviteit. Hij weet het maximale uit zijn spelers te persen. Het is geen toeval dat de andere trainers hem de laatste twee jaar tot beste trainer van La Liga kozen.”

Ajax wacht volgens de verslaggever een heet avondje in Spanje. “Het elftal is lastig te bespelen. Bordalás laat ze voetballen vanuit een 4-4-2-formatie. Spelers hebben een hoge handelingssnelheid en hanteren vaak de opportunistische lange bal. Of het elftal valt aan via de backs. Tegenstanders worden vroegtijdig onder druk gezet op eigen helft. De spelers maken veel overtredingen. Geen gemene, maar wel veel.”

Vanaf de tribune zien we alle bovenstaande ingrediënten voorbijkomen in het duel met Real Betis (1-0). Na de wedstrijd wil basisspeler Allan Nyom best even met Ajax Life vooruitkijken op de confrontatie met de Amsterdamse opponent.

Hij symboliseert de kracht van de ploeg. Misschien niet al te technisch, maar onvermoeibaar, fysiek ijzersterk, snel en daarmee een van de steunpilaren in de sluwe en getruukte knokploeg van Bordalás.

“Onze kracht? We hebben een mooie mix van routine en talent, spelen als collectief en vechten samen voor de zege. De teamspirit is uitstekend. We weten wat in de wedstrijd van ons gevraagd wordt om resultaat te halen. Fysiek zijn we ijzersterk,” stelt Nyom vol vertrouwen.

“We hebben 25 gelijkwaardige spelers die elke training het maximale geven,” vervolgt hij. “Er is discipline. Een training duurt ruim twee uur. Als we vrij zijn, moet ik die dag ook echt mijn rust pakken.”

Nyom is het niet eens met de stelling dat het tweeluik met Ajax er een van botsende speelstijlen is. “Dat is te makkelijk. Wij willen ook verzorgd voetballen. We kunnen prima vanuit balbezit spelen. Al moet ik erkennen dat we vaker de lange bal hanteren. Dat zie je bij Ajax eigenlijk niet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >