Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Getafe-coach Bordalás perst maximale uit zijn spelers

José Bordalás wordt al lang geprezen in Spanje en de trainer doet het werkelijk fantastisch bij Getafe. Angst voor Ajax is er dan ook niet, zo blijkt uit de woorden van de trainer in aanloop naar de confrontatie.

20 februari 2020 - 11:10
trainer-getafe-1200
Bordalás wringt Getafe uit en met resultaat! © Pro Shots

We vroegen een poosje geleden al aan Javier Hernandez, journalist van sportkrant AS, waar het succes van Getafe vandaan komt. Hij schrijft het sportieve succes vooral toe aan de huidige oefenmeester van de ploeg uit het voorstadje van Madrid.

“Het gaat hem niet om mooi voetbal, maar om rendement, effectiviteit. Hij weet het maximale uit zijn spelers te persen. Het is geen toeval dat de andere trainers hem de laatste twee jaar tot beste trainer van La Liga kozen.”

De trainer zelf kijkt uit naar de krachtmeting met Ajax en bombardeerde de ploeg van Erik ten Hag tijdens de persbabbels vooraf als de favoriet in het Coliseum Alfonso Pérez. Zo gaan die dingen vaak. Maar bang voor het bezoek uit Amsterdam? Nee, dat zeker niet.

De trainer stelt droogjes dat hij eraan gewend is dat er grote teams langskomen, waarbij hij wijst op FC Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla en Atlético Madrid. “Ajax is een club met een grote historie en speelden vorig seizoen geweldig, maar we zijn gewend aan grote tegenstanders.”

Ajax komt tegenover een vechtmachine te staan, maar Bordalás is ook bekend met het Amsterdamse gevaar. “Alle supporters weten waartoe ze in staat zijn. Offensief hebben ze geweldig veel potentieel en ze zijn perfect bekend met het combinatievoetbal. We gaan het zwaar krijgen,” sprak de coach, al zal dat andersom net zo hard voor Ajax gelden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >