Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ervaringsdeskundige Juan ziet hard en intens Argentijns voetbal bij Getafe

Mariano Juan (43) belandde in de winter van 2000 definitief op een dood spoor bij Ajax. De Argentijn vervolgde zijn loopbaan bij de toenmalige Spaanse laagvlieger Getafe. We spraken de voormalig Ajacied in aanloop naar de kraker van donderdag.

19 februari 2020 - 08:59
juan-1200
Juan speelde voor zowel Ajax als Getafe en heeft nu een prima baard. © Agustin Franzoni

Een laagvlieger is Getafe inmiddels niet meer, want de club draait uitstekend in La Liga en bezet daar de derde plek achter Real Madrid en FC Barcelona. “Getafe is, zoals de meeste Spaanse clubs, wat klassieker,” vertelt Juan vanuit Buenos Aires aan Ajax Life.

“Getafe speelt behoudender dan Ajax, maar met een Argentijnse mentaliteit. Ajax is favoriet, omdat de ploeg meer kwaliteit heeft. Maar Getafe zal het Ajax wel ontzettend moeilijk maken.” Dat laatste is wel zeker en wie de komende tegenstander van Ajax de laatste maanden een beetje heeft gevolgd, weet dat de Spanjaarden er aardig opklappen.

Een beetje zoals Argentijnen dat gewend zijn. We vragen Juan dan ook naar de verschillen en overeenkomsten tussen het Spaanse en Argentijnse voetbal in vergelijking met Ajax.

“Het Argentijnse voetbal is hard en intens. De spelers hebben ongelooflijk veel trots en winnaarsmentaliteit. Op tactisch vlak nemen ze minder risico en is er minder ruimte om tot goed voetbal te komen. Het Ajaxvoetbal is mooier, maar ook risicovoller. Ajax wil altijd domineren. Er is veel beweging en de spelers hebben altijd ook voor de vrije ruimte om daar gevaar te stichten. Ik vind dat een heerlijke filosofie.”

Natuurlijk weet Juan ook dat zijn landgenoten Nico Tagliafico en Lisandro Martínez in Amsterdam voetballen. Precies de door hem beschreven intensiteit die Argentijnen brengen, kan Ajax donderdag uitstekend gebruiken.

“Nico is een fantastische speler die met zijn kwaliteit en temperament prima bij Ajax past. Hij is een van de steunpilaren van de nationale ploeg. De beste linksback van Argentinië en een van de besten in Europa. Lisandro is een groot talent. Als voetballer al erg compleet en ongetwijfeld een speler die in de toekomst belangrijk wordt voor de nationale ploeg.”

Het volledige interview met Juan, waarin hij uitgebreid terugkijkt op zijn Ajaxtijd, lees je in ons magazine Ajax Life. Wil je deze ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >