Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Een ultiem quizje: kun jij alle 173 spelers van Jong Ajax opnoemen?

De één ziet de meerwaarde, de ander vindt het een verschrikking. We hebben het over Jong Ajax in het betaald voetbal. De talenten van De Toekomst speelden maandag hun 250ste officiële wedstrijd en deden dit ook in de 250ste opstelling. Dit zorgde bij ons voor wat inspiratie... quizje!

04 februari 2020 - 13:48
quizjongajaxcar
Deze Jong Ajacieden werden in 2018 kampioen. Maar weet jij nog wie? © Pro Shots

Of, nou ja, een quizje... Je kunt het best een quiz noemen. Misschien is het zelfs beter om QUIZ in hoofdletters op te tekenen, want dit is er eentje, hoor. We waren ten eerste zelfs wel eens benieuwd hoeveel spelers er sinds de zomer van 2013 zijn ingezet tijdens die 250 wedstrijden en evenveel verschillende opstellingen.

Dat blijkt eigenlijk nog best mee te vallen, want het zijn er 173. Aan jullie nu de taak om ze alle 173 op te noemen. Huh, wat? Jazeker, we zijn benieuwd of jullie alle spelers kunnen opnoemen die voor Jong Ajax minuten hebben gemaakt in de Jupiler League of sinds kort Keuken Kampioen Divisie.

Het leuke is dat tussen de 173 namen werkelijk waar van alles voorbij komt. We zoeken naar namen van Ajacieden die op het allerhoogste Europese toneel floreerden en zelfs een finale speelden, maar ook namen van vaste krachten in de hoofdmacht of talenten die via een omweg alsnog goed terechtkwamen in hun carrière.

Maar we zoeken ook namen van beloften van toen die misschien allang gestopt zijn. Althans, wij kunnen echt niet van iedereen opnoemen waar ze zich nu precies mee bezig houden. Wie weet zijn er een paar teruggegaan naar de amateurs of is er zelfs gekozen voor een maatschappelijke carrière. Het kan allemaal!

Jong Ajax kende met het kampioenschap van 2017 voorop hoge pieken en ook dit seizoen wordt er weer bijzonder leuk gevoetbald, maar de groeistuipen van de beloften gaan soms ook gepaard met diepe dalen. Dat maakt deze quiz even leuk als fascinerend en even verrassend als moeilijk!

Ben je klaar voor de uitputtingslag? Laat zien dat jij je Ajaxkennis echt op orde hebt en begin maar namen te typen. Je krijgt 20 minuten de tijd om alle 173 spelers stuk voor stuk in te vullen. We gunnen jullie best meer tijd, maar dit was de maximale optie.

Succes gewenst! Of sterkte!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >