Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Heracles – Ajax

De frustrerende pot tegen Getafe staat nog vers in ons geheugen gegrift, maar we moeten toch echt door. Er staat zondagmiddag wederom een pittige uitwedstrijd op het programma, want deze keer is Heracles de tegenstander. De ploeg van Erik ten Hag heeft het altijd lastig op de nepsprieten in Almelo en daarom hier drie dingen die je moet weten richting de aftrap van Heracles - Ajax.

22 februari 2020 - 12:18
Copyright-ProShots-2810524
Vorig seizoen ging Ajax pijnlijk onderuit in Almelo (1-0). © Pro Shots

Traoré staat voor mooie mijlpaal
Gezien de huidige blessuregolf bij Ajax doet Ten Hag steeds vaker een beroep op de pas negentienjarige Lassina Traoré. De spits uit Burkina Faso krijgt inmiddels de voorkeur boven de meer ervaren Klaas Jan Huntelaar. Dat is op zich niet gek, want Traoré kwam gedurende zijn eerste twee basisplaatsen in de competitie gelijk tot scoren.

Als de aanvaller in Almelo wederom aan de aftrap verschijnt, zou dat zijn derde basisplaats in de eredivisie zijn. Alleen dat is al een knappe mijlpijl voor de jonge Traoré, maar er lonkt zelfs een nóg mooiere statistiek. Mocht de Burkinees tegen Heracles wederom het net vinden, dan wordt hij de een-na-jongste speler ooit die tijdens zijn eerste drie basisplaatsen scoort. Het record is momenteel in handen van Patrick Kluivert, die hetzelfde kunstje al met achttien jaar en 82 dagen flikte.

Ajax waakt voor slechtste uitreeks in vijftien jaar
Het is Ajax al twee eredivisiewedstrijden op rij niet gelukt om te winnen op vreemde bodem. Hoewel dat in het verleden wel vaker is gebeurd, is het een stuk zeldzamer dat de Amsterdammers drie uitduels op rij in de competitie verloren. De laatste keer dat dit gebeurde was namelijk in 2005. Om de slechtste uitreeks in vijftien jaar te voorkomen, zal er toch echt gewonnen moeten worden in Almelo.

Winnen van Heracles is de laatste jaren echter niet zo gemakkelijk, want sinds 2017 gelden de Almeloërs als een-na-lastigste tegenstander voor Ajax in de eredivisie. In de competitie werd er alleen vaker van niet van PSV gewonnen (vier keer). In de laatste zes onderlinge eredivisieduels won Ajax even vaak wel als niet van Heracles (drie overwinningen, één remise en twee nederlagen).

Wormuth ziet Getafe niet als inspiratiebron
Getafe had Ajax afgelopen donderdag flink in zijn greep. Er werd kansloos verloren in Madrid, mede dankzij de bijzonder frustrerende tactiek van de Spanjaarden. De speelstijl van Getafe zou een inspiratiebron kunnen vormen voor clubs uit de eredivisie, maar Heracles-trainer Frank Wormuth is niet van plan om zijn ploeg net zo als Getafe te laten spelen.

“We moeten ons echt niet willen kopiëren aan Getafe,” zegt Wormuth in een interview met RTV-Oost. “Wij zijn een compleet andere ploeg en ik wil mijn spelers ook helemaal niet zo zien als die jongens van Getafe. Al die overtredingen en die schwalbes passen niet bij ons. Wij moeten ze op een andere manier verrassen,” sluit de oefenmeester af.

Heracles en Ajax trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in het Erve Asito.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >