Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Getafe

‘Show them Ajax!’ Met die drie woorden trapte Ajax deze cruciale matchday af. Een goed gekozen tekst, want Getafe heeft het echte Ajax nog niet gezien. Het zag er een parodie op en dat moet in eigen huis anders. Hieronder drie dingen die je moet weten richting aftrap!

27 februari 2020 - 08:36
ajax-getafe-1200
Lukt het Ajax om treiterploeg Getafe op z'n plek te zetten? © Pro Shots

Getafe gaat gelijk jagen
De Spanjaarden en hun trukendoos komen met een 2-0-voorsprong naar de Johan Cruijff Arena, maar Getafe gaat echt niet achteroverleunen om deze marge te verdedigen. Dat maken we tenminste op uit de woorden van succescoach José Bordalás. Hij stelde in aanloop naar de return dat zijn ploeg op zoek gaat naar een doelpunt in Amsterdam.

Angst is een slechte raadgever, zo stelt de oefenmeester, die Ajax nog altijd als favoriet zegt te zien. Dan zijn slechts woorden uit beleefdheid. “Voor ons telt het resultaat van de heenwedstrijd niet. Daar denken we niet aan. We gaan vanaf het eerste fluitsignaal het doel van de tegenstander opzoeken,” zo klonk het strijdlustig tijdens de persbabbel van Bordalás.

“Je moet dapper zijn om iets belangrijks te presteren. Een angstig team bereikt niks. We zullen dus ook in de return tegen Ajax vol druk zetten en voor de zege gaan. Mijn jongens zijn zich ervan bewust dat ze tegen Ajax iets heel erg moois kunnen neerzetten. Ze zullen het geweldig gaan doen,” sprak Bordalás het vertrouwen uit in zijn manschappen.

Mata: ‘Vooral Blind onder druk zetten’
Om het Ajax lastig te maken heeft Getafe-spits Jaime Mata een tipje van de sluier opgelicht over hoe dat te doen. Tegenover het Spaanse El Pais gaf hij aan dat het plan is om Daley Blind het voetballen onmogelijk te maken. De verdediger was op Spaanse bodem een van de weinige Ajacieden die de rust bewaarde en z’n niveau haalde. Dat hebben ze bij Getafe ook gezien, dus het is zaak daar vast de angel uit te halen.

Mata: “Tegen een ploeg als Ajax, dat de bal graag rondspeelt en op wil bouwen, is het belangrijk dat de centrale verdedigers zich opgejaagd voelen. Vooral Daley Blind moet onder druk gezet worden, want hij heeft een goede pass in huis. Wij moeten hem en andere verdedigers zodanig opjagen, dat ze eigenlijk niet meer aan de bal durven komen. Ze mogen zich niet comfortabel voelen aan de bal, dat is hoe we voorwaartse passing kunnen voorkomen.”

Je kunt best stellen dat Getafe in woorden klaar is voor de return tegen Ajax. Hopelijk is Ajax dat ook, met de steun van het eigen publiek er vol achter.

Kolkend stadion
Aan welke speler van Ajax je het ook vraagt, een kolkende Johan Cruijff Arena geeft de Ajacieden een boost. Dat is gewoon zo. Daarom verwachten we dat veel supporters gehoor geven aan de oproep om te knallen donderdagavond op de tribunes. Voor wie? Voor Ajax Amsterdam!

Hoe moeilijk de opdracht ook is, op de tribunes kunnen we de Spanjaarden sowieso laten zien ‘wie Ajax is’. De verwachting is dan ook dat supporters al vroegtijdig de Arena ingaan om de spelers tijdens de warming-up al volop te steunen. Het maakt bepaalde krachten los en precies die krachten zal de ploeg van Erik ten Hag keihard nodig hebben. We moeten het met z’n allen doen.

Treiterploeg Getafe zal weer vervelend doen. Weer fratsen uithalen. Weer uitlokken en zuigen. Voor de spelers is het zaak daar niet in mee te gaan en dat geldt evengoed voor de supporters. Laat je niet uit de tent lokken. Ook als spelers bij cornervlaggen irritant doen. Hou je gemak. Weet dat camera’s draaien en dat je eruit wordt gepikt als je domme dingen doet. Ajax berekent boetes van de Uefa door aan hen die zich misdragen, dus hou je koppie erbij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >