Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dest ziet het best zitten om een keertje voorin te spelen

Slechts op de rechtsbackpositie valt er bij Ajax echt nog iets te kiezen. Op veel andere plekken is Erik ten Hag al blij als hij een speler beschikbaar heeft. Als je dan iets verder denkt, rijst de vraag: zien we Sergiño Dest uit nood in een offensieve rol? De voetbal-Amerikaan ziet het best zitten.

04 februari 2020 - 15:07
destvoorincar
De aanvalsdrang van Dest had al een pingel moeten opleveren. © Pro Shots

De verrassing was groot toen Noussair Mazraoui bij zijn invalbeurt tijdens Ajax - PSV niet naar de verdediging, maar richting de aanval rende. Hij verving de ook al geblesseerd geraakte Ryan Babel min of meer één op één en maakte de topper vol als noodverband op linksbuiten.

De kans is absoluut aanwezig dat Babel bijtijds is hersteld voor het altijd lastige uitduel van zondag met FC Utrecht, maar het vol maken van die wedstrijd is alweer een tweede. En Ajax zal ook enige aanvoer naar voren moeten hebben. Het zou wel eens kunnen dat daarbij naar Dest wordt gekeken en niet helemaal zonder reden, want hij stond vroeger regelmatig in de aanval.

Ten Hag liet zich in december 2019 ontvallen dat het door zijn hoofd schoot om Dest in de aanval te posteren, maar zo ver kwam het toen niet. Nu wel? “Als de trainer mij voorin nodig heeft, vind ik het geen probleem. Dan komt het goed, speel ik daar gewoon en doe ik mijn best,” aldus Dest tegenover Ajax Life.

Los van diverse blessures kampten er ook diverse spelers met krampverschijnselen tijdens de laatste minuten van PSV-thuis (1-0). Dest vormde hier helaas geen uitzondering op. “Ik zat bijna tegen kramp aan. Het was zwaar, want ik ging de hele tijd op en neer. Tijdens intense wedstrijden heb je sneller kramp, alles is een tikkeltje zwaarder in wedstrijden tegen Feyenoord of PSV.”

Op die manier merkte Dest toch nog dat er sprake was van een topper, want het spelbeeld was zeer eenzijdig en Ajax boekte een even minieme als terechte overwinning op een tegenvallend PSV. De rechtsback liet zich ondertussen van zijn beste kant zien en werd verkozen tot Ajacied van de Wedstrijd.

Dest keek met een goed gevoel terug op zijn optreden. “Ik heb goed mijn mannetje gestaan. Ik heb in verdedigend opzicht mijn ding gedaan en aanvallend ook, dus ik ben blij. Tot drie keer toe schoot ik op doel, maar net niet...”

“Als ik goed gefocust ben en rust heb in mijn hoofd, speel ik op mijn best. Met volle focus op Ajax kan ik mezelf het beste ontwikkelen. Wat ik wil verbeteren? Ik wil beslissender zijn, ik moet aan mijn statistieken werken. Scoren en assists geven, dat staat voorop. En ondertussen mijn mannetje uitschakelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >