Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Danilo op schot tegen Kowet in 250ste opstelling Jong Ajax

Jong Ajax trakteerde Go Ahead Eagles maandagavond op een forse 5-1-nederlaag, dus was het genieten op De Toekomst. Het was sowieso een speciaal duel, want de freewheelende beloften speelden hun 250ste duel in het betaalde voetbal.

04 februari 2020 - 10:57
danilo-1200
Danilo had er wel zin in tegen Go Ahead Eagles! © Pro Shots

In al die officiële wedstrijden verscheen Jong Ajax overigens geen enkele keer in dezelfde samenstelling aan de aftrap. Daar zit wel een aardige quiz in verscholen: noem alle spelers die minuten maakten in Jong Ajax in die 250 wedstrijden.

Hoe dan ook, de spelers die Go Ahead Eagles vermorzelden, hadden andere dingen aan hun hoofd: lekker voetballen en doelpunten maken. Met name dat laatste lukte uitstekend, want na dik een kwartier stond het al 2-0 door rake pingels van Danilo Pereira en Brian Brobbey.

Danilo was niet lang daarna wederom trefzeker om na rust zijn hattrick te vervolmaken. Mooie dingen! De bezoekers uit Deventer kwamen voor rust tot slechts één serieuze doelpoging, maar Jaroslav Navrátil benutte deze niet.

Het duel eindigde overigens met twintig spelers, want beide ploegen moesten een rode kaart incasseren. Jong Ajax-captain Kik Pierie trok aan de noodrem en Gino Bosz zette een tackle van achteren in. Maarten Pouwels bracht zijn ploeg daarna nog terug tot 4-1, maar de 5-1-eindstand werd bepaald door Quinten Timber.

We kunnen gerust stellen dat de Jong Ajacieden een ferme tik uitdeelden. Niet alleen staan ze stevig op de tweede plek met een puntje achter Cambuur, ook werd een imposante ongeslagen reeks van Kowet doorbroken. De Deventenaren hadden al 22 duels op rij niet verloren, maar daar kwam in Amsterdam dus keihard een einde aan.

Ajax trad in het jubileumduel aan met de volgende – wederom unieke – opstelling: Kotarski, Ter Heide, J. Timber, Pierie, Castillo, Q. Timber, Taylor (Mendez), Ekkelenkamp, Danilo (Hansen), Brobbey en Ünüvar (Kemper).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >