Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind speelklaar voor lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht

We hoopten er al op en werden tijdens het perspraatje van Erik ten Hag richting FC Utrecht-uit niet teleurgesteld: Daley Blind is hersteld van een ontstoken hartspier en blijkt fit om een rol te kunnen spelen in de Domstad.

07 februari 2020 - 13:33
blind-12004
Het is toch heerlijk om Blind weer lachend op het veld te zien? © Ajax Images

Goed nieuws, in de eerste plaats voor het kind van de club zelf. De trainer maakte een week geleden al bekend dat Blind weer deelnam aan de groepstraining, nadat de betrokken medici de seinen hiervoor op groen hadden gezet.

De 29-jarige Blind gaf eerder zelf al aan niet te twijfelen over een terugkeer, maar dat slechts onduidelijk was hoe lang die op zich zou laten wachten. Al met al dus niet zo gek lang en wie afgelopen week de beelden van Ajax Media zag wist al dat het wel eens snel kon gaan. We zagen Blind voluit meedoen met groepspartijen en zijn lachende gezicht sprak boekdelen.

Ajax kan de ervaren man achterin werkelijk uitstekend gebruiken, zeker gezien de huidige blessuregolf. De ploeg draait daardoor tamelijk stroef en de altijd vooruit voetballende Blind is gewoon van groot belang voor het spel dat de ploeg van Ten Hag wil spelen.

Blinds terugkeer geeft de trainer ook meer mogelijkheden, want met de routinier in de ploeg kan Ten Hag bijvoorbeeld kiezen Lisandro Martínez een linie naar voren te schuiven om wat meer stootkracht op het middenrif te hebben. Uit bij Utrecht is dat geen overbodige luxe, al liet de trainer wel doorschemeren dat het waarschijnlijk is dat Blind op de bank begint.

Voor Hakim Ziyech komt de wedstrijd in de Galgenwaard nog te vroeg, al was de spelmaker al wel weer buiten aan het werk en zagen we hem sprintjes trekken met ploegmaat Zakaria Labyad. Ryan Babel zit wel bij de selectie voor Utrecht-uit, terwijl Joël Veltman niet in actie zal komen.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax wordt zondag al om 12.15 uur afgetrapt en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >