Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bereid je voor op heel veel overtredingen tijdens Getafe - Ajax...

Over het algemeen hebben we veel zin in Europese wedstrijden van Ajax. Heel veel zin! Maar rond Getafe-uit is toch enigszins sprake van gemengde gevoelens. Dit heeft niks te maken met de Europa League of vorm van Ajax, maar alles met Getafe CF. Dat is gewoon een heel nare ploeg.

19 februari 2020 - 12:55
overtredingengetafecar
De arbitrage draait vaak overuren tijdens potjes van Getafe... © Pro Shots

We bedoelen dan nog niet eens het druk zetten of het bijzonder goed voor elkaar hebben van het geven van rugdekking waardoor het amper tegengoals krijgt, maar een typisch en vervelend trekje van Getafe. Het maakt overtredingen. Veel overtredingen. Heel veel overtredingen!

En wij kunnen nu wel gaan lopen beweren dat Getafe ervan houdt om uit te delen, maar dit wordt ook nog eens onderstreept door bewijs. De blauwen uit Madrid werden afgelopen weekeinde in de wedstrijd (2-1) tegen FC Barcelona maar liefst 30 keer teruggefloten vanwege het maken van een fout.

30 keer! Dat komt neer op iedere drie minuten een overtreding en als je dit nog wat scherper stelt en omrekent naar reguliere speeltijd willen we al helemaal niet weten wat er gebeurt. En dan stopte Barcelona vast ook wel eens een tegenstander af. Overigens zijn de 30 overtredingen van Getafe goed voor een dubieuze statistiek.

Het was maar liefst vijf jaar geleden dat een ploeg uit één van de vijf grootste Europese competities zo vaak een scheidsrechter in actie liet komen. Er werden door Sampdoria tegen Brescia in 2016 maar liefst 32 onreglementaire acties gemaakt. Het kan dus altijd nog een toefje erger.

De scheidsrechter die is behelpt met het in toom houden van Getafe donderdag vanaf 18.55 uur luistert naar de naam Ruddy Buquet. Hij komt uit Frankrijk en wellicht komt die naam je bekend voor: Buquet was vorig seizoen ook de scheidsrechter tijdens Ajax - Benfica. Ajax won toen in blessuretijd van de Portugezen. Er staat ons verder niet direct iets helder voor de geest van zijn optreden. Wel kunnen we zo opzoeken hoeveel kaarten hij uitdeelt. Soms best wel veel dus...

Het wordt voor de Ajacieden daarom zaak om hun koppie erbij te houden en rustig te blijven, ook als de scheids even niet doe wat je graag zou willen... Dat klinkt stom, maar we hebben tegen Valencia (0-1) al kunnen zien dat je niet per se beter gaat voetballen als je over de kook raakt. Buiten dat, als je te veel frustraties uit ga je zelf kaarten ontvangen en dat kan Ajax niet gebruiken.

Als gevolg van de vele prenten tijdens de groepsfase van de Champions League mag Andre Onana al niet keepen, terwijl Lisandro Martínez, Dusan Tadic en Nico Tagliafico op scherp staan. Dit zijn stuk voor stuk spelers die je niet wilt missen tijdens de return. Ook de nu nog geblesseerde Quincy Promes wordt geschorst bij het ontvangen van een volgende gele kaart.

Kortom, Ajacieden... Probeer een beetje je gemak te houden, zowel binnen de lijnen, op de tribunes en ook thuis voor de televisie!

https://twitter.com/OptaJose/status/1229339654874390529

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >