Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Babel staat best te kijken van wervelende Tagliafico

Ryan Babel begint zich op zijn gemak te voelen in het spelletje van Ajax en het ritme dat hieraan is gekoppeld. De teruggekeerde Ajacied was in het KNVB-bekerpotje tegen Vitesse (0-3) bij twee van de drie doelpunten betrokken en verbaast zich over de fratsen van Nico Tagliafico.

13 februari 2020 - 14:42
babelvitessecar
Babels eerste van 2020 is een feit en hopelijk volgt er meer! © Pro Shots

Ryan, de eerste goal sinds je terugkeer is een feit!
“Er ging een goede actie van Lassina Traoré aan vooraf. De bal kwam volgens mij een klein beetje met een stuit en je weet: dan kun je 'm zomaar over schieten. Ik had geen flashbacks, maar ging er wel al vanuit dat het een moeilijke bal werd. Ik moest geconcentreerd blijven en de bal goed raken. Dat lukte. Lekker!”

Is er dan nog sprake van enige opluchting?
“Ik weet dat niet scoren bij andere mensen op een gegeven moment iets losmaakt en onbewust komt het dan ook in je eigen koppie. Maar voor mij... Nee, het was geen obsessie of zo. Als je te veel zoekt naar een doelpunt gaat het tegen je werken. Ik begin weer lekker in vorm te raken en denk dat ik tegen PSV al aardig speelde. Tegen Vitesse ging het ook goed en als je dan scoort, is dat een beloning.”

Begin je aan te haken in het ritme van het voetbal van Ajax?
“Hoe goed ik Ajax ook ken en ook al weet ik precies hoe de club voetbalt, het is toch wennen als je erin staat. Ook voor de andere jongens. Wat wil Ryan, wat vindt hij lekker? De wisselwerking met Nico gaat steeds beter. En tegen PSV had ik vanuit de spits een goede loopactie. Je moet wel je loopje maken, ook al is er een kans dat je de bal niet krijgt. En nu opende het gat.”

Gaat jouw voorkeur uit naar linksvoor of de punt van de aanval?
“Het kan voor mij allebei, op rechts voel ik me iets minder prettig. Als ik moet kiezen, zeg ik altijd: ik heb de ambitie om centraal te spelen, maar heb me op links beter ontwikkeld.”

Deed het jou nog iets dat Daley Blind mocht invallen?
“Ik kan me alleen maar indenken wat hij de afgelopen weken heeft meegemaakt. Ik heb wel wat dingetjes gelezen: kan en mag hij weer voetballen? Ik weet niet hoe hij dat heeft ervaren, maar als je goed nieuws krijgt, kan ik me voorstellen dat dit heel erg prettig is voor hem.”

Ook in de tweede goal had je een groot aandeel!
“Een-tweetje, goed uitgespeeld, mooi doelpunt. Ik had in de gaten dat Dicko van Vitesse niet zo veel meer deed en die speelden we uit. Het gaat erom dat je als duo – linksbuiten en linksback – tegenover de verdediger en aanvaller van de tegenstander staat. Wie het meest intact is, wint de flank. Ik denk dat wij het betere duo waren.”

Sta je wel eens te kijken van wat Nico allemaal doet op het veld?
“Ja, het is ongelooflijk! Hij is echt een machine. Hij is klein van stuk, maar erg sterk en gaat vol de duels in. Het lijkt soms alsof hij geen pijn kent. Ik vind het als aanvaller altijd vervelend om tegen zo'n bijtertje te spelen, maar Nico verscheurt je!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >