Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez vliegt naar Engeland om dochtertje te kunnen zien

Ja, het is Valentijnsdag en zo. Dan kunnen we wel heel sentimenteel gaan lopen doen. Maar soms gebeuren er op of rond de 14e ook gewoon dingen die niet zo leuk zijn. Neem het verhaal van Edson Álvarez, die in zijn vrije tijd naar Londen moet vliegen om zijn dochtertje te zien.

14 februari 2020 - 11:02
alvarezdochtertjecar
Álvarez staat met gespreide armen te wachten op zijn gezin. © De Brouwer

Het verhaal van Álvarez is geen verhaal van een vechtscheiding of andere gekke dingen waardoor hij dochtertje Valentina niet bij zich kan hebben. Het is wat triester dan dat. Zijn vriendin Sofia en dochtertje zijn sinds eind vorig jaar (tijdelijk) niet meer welkom in Nederland.

Nederland, regeltjesland schrijft voor dat ongehuwden buitenlandse stellen pas samen mogen zijn als beiden hun 21ste verjaardag hebben gevierd. Álvarez tikt inmiddels de 22 aan, maar vriendin Sofia telt nog af richting haar 21ste verjaardag en is tot die tijd niet welkom in Nederland.

De regels zijn uiteraard bedoeld om misbruik tegen te gaan, maar aangezien Ajax het salarisplafond een tijdje terug al heeft losgelaten, hoeven we hier bij Álvarez totaal niet bang voor te zijn. En ook als hij onder het vroegere salarisplafond zit qua maandelijkse inkomsten, kan hij het vast rooien.

Kersvers vader Álvarez heeft een soort tussenoplossing gevonden om iets van eenzaamheid tegen te gaan. Hij liet vriendin en dochter overvliegen naar Londen en pakte zelf ook het vliegtuig, zodat hij zijn dochtertje tenminste weer eventjes kon zien. De hereniging werd gedeeld via Instagram.

Aangezien Álvarez ook zo zijn verplichtingen heeft bij Ajax en niet telkens op en neer kan richting Londen probeert hij er maar het beste van te maken. Uiteraard voegt de Mexicaan zich weer bijtijds bij de rest van de Ajaxselectie, voor de voorbereiding op de wedstrijd van zondag tegen RKC.

Een andere oplossing voor Álvarez was verhuur aan een club uit een ander Europees land, maar dat zag hij ondanks zijn reserverol niet zitten. “Sofia en Valentina hadden onmiddellijk naar die landen toe mogen komen, maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar. En voor mij ook, omdat ik bij Ajax nog niet klaar ben,” zo vertelde de aankoop recent in gesprek met De Telegraaf.

“Mensen weten niet hoe moeilijk het is voor een jonge jongen om zo ver van huis zonder familie te moeten zijn. Ik wil mijn vrouw en kindje hier. Mijn ploeggenoten merken dat ook en geven me veel steun. Als je niet speelt, is het juist fijn om thuis te komen en afleiding te vinden bij je gezinnetje. Maar nu maak ik de deur open van een donker huis.”

Laten we hopen dat de geliefden van Álvarez snel naar Amsterdam kunnen doen. We kunnen ons voorstellen dat de Mexicaan vanaf dat moment beter in zijn vel komt te zitten. En dat is hopelijk van positieve invloed op zijn prestaties, want je merkt dat Álvarez het na een heel aardige start nogal lastig heeft...

https://twitter.com/ajaxlife/status/1228257889086844928

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >