Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen geeft ADO Den Haag koekje van eigen deeg

Ajax Vrouwen heeft de eredivisie vrijdag op de best mogelijke manier hervat door met enig fortuin te winnen van ADO Den Haag. Marjolijn van den Bighelaar schoot in 92ste minuut raak (1-0) en door zo laat het verschil te maken, trakteerde de spits ADO op een koekje van eigen deeg.

14 februari 2020 - 22:40
bighelaaradocar
Niet voor het eerst kan Ajax Vrouwen juichen dankzij Van den Bighelaar. © Ajax Images

Het was eind september nog andersom, want toen trok ADO in de laatste minuten aan het langste eind (ook 1-0) waarna PSV de bespeelsters van De Toekomst vervolgens in een kleine crisis stortte door met 1-4 te winnen. Binnen de selectie werd daarna eindelijk eens gezegd waar het op staat.

De resultaten zijn sindsdien stukken beter, al blijft het veldspel nog wel een beetje achter. Dat was vrijdag ook weer het geval. De grootste kansen waren voor ADO, maar het was aan goed keepsterswerk van Lize Kop en de vlag van de grensrechter te danken dat het 0-0 bleef.

Door Lucie Vonkova vaker de bal toe te spelen kwam er naarmate de tweede helft zich ontwikkelde wat meer pit in het spel van Ajax Vrouwen. De Tsjechische vuurde zo nu en dan een bal op doel en zorgde ervoor dat de ploeg van Danny Schenkel van zich af begon te bijten.

De grootste kansen bleven echter voor ADO en het is dat Kop de sterkste was in een situatie één-op-één, anders waren de drie punten meegegaan naar de Hofstad. En ook een overtalsituatie (vijf versus drie) speelde ADO slecht uit. De gasten betaalden hiervoor in de blessuretijd de rekening.

Er werd eindelijk tempo gemaakt en je zag direct wat een vlotte ingooi kan opleveren. Eshly Bakker liep met bal en al om haar tegenstandster heen – waardoor de keepster uit het doel werd gelokt – en Marjolijn van den Bighelaar wist raad met de teruggetrokken voorzet. De spits kon de bal vanaf een metertje of elf in het hart van het doel plaatsen en daarmee was de winst plots een zekerheidje.

Een stevige domper op de vreugde was het uitvallen van Liza van der Most. De vaste rechtsback en speelster met de meeste wedstrijden voor Ajax Vrouwen zakte door haar knie na het aangaan van een kopduel en moest met ondersteuning van het veld. Als schijn niet bedriegt, is van der Morst enige tijd uitgeschakeld en dat is slecht nieuws. Misschien viel er wel een olympische droom in duigen...

Ajax Vrouwen moet 'gewoon' door en treedt dinsdag de 25e weer aan in competitieverband. Er staat dan een uitduel met FC Twente op het programma en eens te meer lijkt alleen winst voldoende om de aansluiting te behouden met koploper PSV. Dit is van belang met het oog op de kampioenspoule in het voorjaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >