Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ontdoet zich in bekerduel van Vitesse en dit valt ons op!

De Gelredome presenteert zich als het grootste theater van Nederland. Ondanks een aantrekkelijke openingsscène werd Vitesse - Ajax een gezapig potje, waarin Bas Nijhuis een overdreven bijrol voor zichzelf weglegde. Aangezien Vitesse tijdens de voorstelling niet scoorde en Ajax wel (0-3), staat het in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Hier volgt onze recensie!

12 februari 2020 - 22:36
verslagvitajabekercar
Ryan, voorzichtig! Traoré is al aangeslagen en de ziekenboeg zit vol! © Pro Shots

Geen Schuurs, wel Álvarez
Niet-wedstrijdfit. Dat is de reden van de afwezigheid van Perr Schuurs. Schuurs kreeg dit jaar nog amper speeltijd en met de blessure van Joël Veltman zou je denken: de verdediger krijgt echt zijn kans, maar nee... Weer niet. En dan was hij nu ook nog eens afwezig met zo'n vage reden. Een tikje apart toch wel. Ondertussen kunnen we ook niet stellen dat Edson Álvarez liet zien in de basis thuis te horen. De Mexicaan maakte een onzekere indruk en won maar weinig persoonlijke duels. Het was niet zomaar dat Erik ten Hag zich druk bezighield met het neerzetten van zijn defensie. Gelukkig keerde Daley Blind nu echt terug!

Traoré showt fysieke kracht
Wat is het fijn om voorin een aanspeelpunt te hebben dat je niet zomaar van de bal zet. Ongekend, wat is Lassina Traoré sterk! Zie hem maar eens van de bal te krijgen als je hem moet verdedigen. Dat lukt hooguit door op zijn voet te stampen. De assist die de Burkinees vervolgens in petto had voor Ryan Babel was ook al van grote klasse!

De spits koos tijdens een goed uitgevoerde counter – gek genoeg had Ajax ondanks volop balbezit een tegenstoot nodig om te scoren – niet voor de snelste weg richting doel, maar nam een kleine omweg en legde de bal bij de tweede paal. Babel kon vervolgens simpel scoren. Echt een klasse-actie. En bedenk erbij dat hij slechts negentien jaar oud is! Daarom vergeven we hem de mindere tweede helft.

Nijhuis-show...
Grote kans dat Bas Nijhuis geen uitnodiging krijgt voor het verjaardagspartijtje van Sergiño Dest. Dat is nog tot daar aan toe, vervelender is dat de arbiter ook tijdens Vitesse - Ajax weer compleet zijn eigen plan trok en op die manier negatieve invloed uitoefende op de wedstrijd. Dest had een vrije trap verdiend op randje zestien, evenals Traoré. De schreeuw van de spits was hoorbaar op de Korenmarkt. Het doet ook gewoon pijn als iemand met stalen noppen op je voet trapt.

Een overtreding bij Nijhuis moet je echter verdienen. En dat slaat natuurlijk nergens op. Hoewel wij Erik ten Hag kennen als een rustige trainer, werd hij er ook ongemakkelijk van. En dat kwam Ten Hag op een gele kaart te staan. Op zulke momenten weet Nijhuis plotseling wel zijn kaarten te vinden, waarna op een gegeven moment niemand meer snapt wat er wel of niet mag en welke sanctie er tegenover staat. Het beste voorbeeld was misschien wel de strafschop waaruit de 0-3 voortkwam.

Grote kans dat we in een uitzending van Voetbal International tekst en uitleg krijgen, maar stiekem is dat natuurlijk de omgekeerde wereld. Doe ons maar een onzichtbare scheids en die mag heus in de geest van de wedstrijd fluiten, zolang die geest maar niet uit de fles komt!

Martinez ruimt de rotzooi op
Blijkbaar houdt slagerij-Martínez ook op woensdagavond een koopavond. De Argentijn ruimde centraal achterin bij Ajax alle rommel op die de middenvelders en kompaan Álvarez achterlieten. De omschakeling van aanval naar verdediging had best iets vlotter gekund, maar altijd was daar Lisandro Martínez als slot op de deur. De eerste periode stond hij op het middenveld en bleek hij ook gewoon goed te kunnen voetballen.

Maar de laatste tijd wordt steeds vaker de botte bijl gehanteerd. Gewoon hup, erin met dat been! Of met het hoofd. Of met een ander deel van het lichaam. Het lijkt wel alsof Argentijnen geen pijn kennen. We kennen die felle duels al van Nico Tagliafico – die trekt ook nooit zijn poot terug – en blijkbaar is het iets genetisch, want ook Martínez lijkt gemaakt van gewapend beton. We hebben hem nog nooit pijn zijn hebben, ongekend eigenlijk! Hij sleepte Ajax er op die manier door tegen Vitesse. Zeer prettig om zo'n speler binnen de gelederen te hebben!

Ook uitduel bij laatste vier
Klein extraatje: aangezien er in een vroeg stadium is 'doorgeloot' weten we nu al dat Ajax ook in de halve finales van de strijd om de KNVB-beker een uitwedstrijd speelt. De tegenstander wordt Go Ahead Eagles of FC Utrecht, die het donderdag aan de Vetkampstraat tegen elkaar opnemen. De speeldatum is de eerste week van maart: de 3e, 4e of 5e. Ajax staat de daaropvolgende zaterdag ingepland voor sc Heerenveen-uit, maar er kan natuurlijk altijd worden geschoven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >