Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax na Getafe-uit eens te meer onderwerp van Uefa-onderzoek...

Dit kon uiteraard niet uitblijven: de Uefa is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen kort na de 1-0 van Getafe. Deyverson verkoos provoceren boven juichen en omdat het uitvak hapte, moeten we nu opnieuw vrezen voor een Europese uitwedstrijd zonder publiek.

25 februari 2020 - 17:01
uefaonderzoekgetafecar
Ziyech probeerde de boel nog te kalmeren, maar toen was het al te laat. © Pro Shots

De Braziliaanse toneelspeler van Getafe wandelde na zijn doelpunt richting de hoek waar de 850 Ajacieden waren gestationeerd en die hadden het toen al aan de stok met de tegenstander. Zo werd de bal al een keertje niet teruggegooid bij een corner. Actie, reactie, enzovoort.

Dat is allemaal klein bier, maar na de 1-0 werden er voorwerpen richting Deyverson gegooid. Er kwam een aansteker tegen hem aan die blijkbaar aanvoelde als een mortier, waarna een toneelstuk van ongekende proporties volgde.

Provocaties en toneel of niet, de Uefa is een onderzoek gestart. En we vrezen voor de uitkomst, want er staat nog altijd een voorwaardelijke straf open. Dit alles op basis van wat onnozele gebeurtenissen bij Valencia, waardoor Chelsea-uit (4-4) al gemist moest worden.

De Uefa opent niet alleen een onderzoek naar het gooien van een aansteker richting Deyverson. Nee, er is meer. De Uefa heeft ook genoteerd dat er een tiental stoeltjes kapot is gegaan. We weten echter dat Ajax scherper is geworden op het vooraf in kaart brengen van de staat van het uitvak.

Behalve een gegooide aansteker en minimaal een handvol muntjes kreeg een fotografe in diezelfde hoek een stoeltje vanuit het uitvak tegen haar hoofd. Ze oogde gelukkig niet (zwaar)gewond, maar werd wel weggeleid.

We weten dat de betreffende fotografe één of meer interviews op camera heeft gegeven en zoiets ontgaat de Uefa absoluut niet – de scheidsrechter liet zelfs al omroepen dat hij de wedstrijd dreigde te staken – waardoor we oprecht vrezen voor de uitkomst van het pas net opgestarte onderzoek. Meer nieuws volgt trouwens pas op z'n vroegst 26 maart...

Het stomme is dat Ajax al enige tijd waarschuwt voor wangedrag, maar blijkbaar werkt dat toch niet afdoende. De kans is daarom groot dat opnieuw veel Ajacieden op de blaren moeten zitten. Doodzonde, als je het ons vraagt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >