Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax incasseert 40 miljoen euro voor verkoop Ziyech aan Chelsea

Als er dingen spelen, kun je ze maar beter uit de weg ruimen. En als het toch staat te gebeuren, is het fijn dat iets gelijk officieel wordt gemaakt. We hebben het over de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea. Het staat nu vast dat de spelmaker na dit seizoen vertrekt uit de Johan Cruijff Arena.

13 februari 2020 - 13:14
ziyechchelseaofficieelcar
Ziyech tovert vanaf volgend seizoen voor Chelsea. © Pro Shots

Het fijne van de hoge transfersommen is dat Ajax openheid van zaken moet geven. Dit heeft te maken met allerlei beursregels, maar we weten nu wel dat het verkopen van Ziyech minimaal 40 miljoen euro oplevert. Als er bonussen worden vrijgespeeld, komt hier nog 4 miljoen euro bij.

Dat is allemaal redelijk slim aangepakt door Marc Overmars. De voetbaldirecteur wist het contract van Ziyech twee keer te verlengen door in ruil een hoger salaris aan te bieden. En weet je wat ook fijn is? Dat Ziyech niet voor een prikkie kon worden opgehaald.

Nog afgezien van passes, assists en doelpunten heeft Ajax op die manier ook de investering in het extra salaris van Ziyech dubbel en dwars terugverdiend. Maar dat is iets voor het jaarverslag en in dat jaarverslag zien we hopelijk ook sportieve successen staan genoemd.

Dat is waar in het vervolg van seizoen 2019/2020 door beide partijen aan wordt getrokken. Ajax kent weer de smaak van succes en Ziyech wil niet met lege handen afscheid nemen. En zo veel heeft de 26-jarige ook nog niet gewonnen, dus de honger is ongetwijfeld nog aanwezig.

Alles bij elkaar mogen we straks in onze handjes knijpen dat Ziyech maar liefst vier seizoenen in het shirt van Ajax heeft gevoetbald. We hebben minder lang kunnen genieten van zijn kaliber, maar misschien dringt dat pas echt door als na de zomer blijkt hoe groot het gemis is.

Overigens is het niet helemaal waar dat de speculaties nu over zijn, want er dient een nieuwe vraag te worden beantwoord: wie wordt Ziyechs opvolger? We gaan het meemaken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >