Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft beet en haalt Antony voor transferrecord naar Amsterdam

Ajax heeft de eerste aankoop voor het volgend seizoen binnen. De club heeft een akkoord bereikt met São Paulo over de transfer van Antony. Het Braziliaanse talent heeft de Amsterdamse scouting dusdanig overtuigd dat Ajax bereid is om het eigen transferrecord te breken.

15 februari 2020 - 10:42
Copyright-ProShots-3009575
Het project rondom Antony werd ruim drie jaar geleden al opgestart. © Pro Shots

Marc Overmars zag Antony het liefst deze winter al naar de hoofdstad komen, maar tot een tussentijdse overstap kwam het niet. Om te voorkomen dat Ajax achter het net zou vissen, bleef de club ook na het sluiten van de winterse transfermarkt doorjagen op de aanvaller.

En met succes, want Braziliaanse media melden dat Ajax en São Paulo een akkoord hebben bereikt over de transfer van Antony. De berichten die loskomen vanuit Brazilië blijken verrassend vaak te kloppen en ook verschillende Nederlandse media bevestigen het akkoord tussen beide clubs.

Zo schrijft De Telegraaf zaterdagochtend dat Ajax maximaal 28,8 miljoen euro overmaakt aan São Paulo. Dit bedrag is inclusief bonussen en ook een deel van de rechten van David Neres zijn hierin meegenomen. Als Ajax overgaat tot het verkopen van Neres, moet de club een deel van de transfersom afstaan aan São Paulo. De Amsterdammers hebben de Braziliaanse club nu alvast afgekocht door dit bedrag mee te nemen in de deal voor Antony.

Het bedrag van 28,8 miljoen komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is het huidige transferrecord van Ajax. Je moet wel erg overtuigd zijn van iemands kunsten om zo’n transfersom te willen betalen. Het project rondom Antony werd dan ook ruim drie jaar geleden al opgestart en sindsdien is de linksbenige buitenspeler veelvoudig gescout.  

Het hele transfercircus moet nog worden bevestigd door Ajax zelf, maar de wakkere krant weet dat er in Amsterdam een contract voor vijf jaar klaarligt. Als alle handtekeningen zijn gezet, kan Antony zich aankomende speler van Ajax noemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >