Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - Getafe kan zomaar uitlopen op een Grieks kaartendrama

Heb jij alsnog kaartjes gescoord voor Ajax - Getafe? Heb jij ondanks de slechte uitgangspositie zin in een Europees avondje? Hoop jij op magie en dan niet alleen van Hakim Ziyech? Nou, wij ook! En we zijn onwijs benieuwd hoeveel zin Anastasios Sidiropoulos er donderdag in heeft!

25 februari 2020 - 12:12
grieksescheidsmetmoeilijkenaamcar
Hopelijk laat deze Griek zich niet ringeloren door Getafe... © Pro Shots

Wie? Sidiropoulos! Die naam deed bij ons ook niet direct een lichtje branden, maar de beste man is door de Uefa aangewezen om de return in goede banen te leiden. Dit alles met behulp van een fluit. Aangezien Getafe om nogal een speciale benadering vraagt, doe je al snel een beetje research.

We hebben allemaal kunnen zien hoe de aanstellers van Getafe zich gedroegen tijdens het potje in het voorstadje van Madrid (2-0), maar ook dat scheids Ruddy Buquet zich compleet liet inpalmen door de Spanjaarden. Geloof het of niet, Ajax kreeg meer gele kaarten dan Getafe: drie om twee...

Hopelijk laat Sidiropoulos donderdag na de aftrap om 21.00 uur zien in blakende vorm te steken, maar we weten nog niet direct of we vrolijk moeten worden van zijn aanstelling. Zo liep de teller recent tijdens Xanthi - Lamia (0-0) op tot zeven gele kaarten, terwijl hij een geelrode en acht gele kaarten uitdeelde bij Atromitos - AEK Athene (0-1).

Valt er ook nog iets hoopvols te melden? Nou, wie weet! Diezelfde Sidiropoulos hanteerde de fluit bij FC Antwerp - AZ. Dit was een knotsgek duel met alles erop en eraan. AZ plaatste zich voor de groepsfase van de Europa League door na verlenging met 1-4 te winnen. Antwerp was net zo vervelend als Getafe. De doelpuntenmaker van de Belgen, Lamkel Ze, kreeg een geelrode kaart omdat hij de 1-0 vierde door zijn shirt uit te trekken.

Er werd bijna zo veel gewapperd met het gele kartonnetje dat het KNMI er pardoes een serieuze code aan zou hangen, maar goed. Wie weet belooft het wat voor de return, wie weet laat Sidiropoulos niet zo met zich sollen als die Fransman van vorige week. Want zeg nu zelf: na een kwartiertje heb je toch wel door hoe het zit en laat je je niet meer piepelen?

En dan maar hopen dat de Ajacieden een weekje later wel hun koppie erbij weten te houden. Alle uitspraken van Dusan Tadic richting de return hadden wel liever gehoord in aanloop naar de eerste wedstrijd, want wie weet hoe anders het dan was gelopen. “We moeten niet geïrriteerd raken,” spreekt de captain via club-tv. En inderdaad, gevoetbald moet er worden... Nu wel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >