Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Win een afdruk van deze iconische Ajaxfoto uit 1967!

We naderen het einde van een vreemd jaar en dus worden we meer dan ooit overvallen door een gevoel van nostalgie en weemoed. We geven hier een extra impuls aan via deze toffe prijsvraag, want je kunt dankzij ons en het Maria Austria Instituut een afdruk van een iconische foto winnen!

18 december 2020 - 12:28
Hufajaxcar
Dit is toch een prachtige foto om te bestellen of winnen?! © Paul Huf/MAI

Het kan niet anders of je hebt de foto van Paul Huf wel eens gezien. De plaat is genomen in 1967 toen Ajax aan de vooravond stond van een eerste gouden periode. We zien de jonge koppies van grote spelers als Klaas Nuninga, Sjaak Swart, Piet Keizer en Johan Cruijff.

Nou, dat zijn wel voetballers die iets voor Ajax hebben betekend, nietwaar? De foto uit 1967 werd in feite met het jaar en per gewonnen prijs meer iconisch. De foto van de gerenommeerde fotograaf Paul Huf sierde de cover van Elsevier Weekblad en is later vaak nagemaakt.

Nagemaakt in de goede zin van het woord! Met nieuwe generaties talenten of als ode van een groepje supporters aan grotere meneren in het voetbal. Kortom, de foto van Huf spreekt nog altijd zeer tot de verbeelding. En wij mogen er eentje verloten! Maar er is meer.

Als je de uitkomst van de prijsvraag niet wilt afwachten, kun je ook een afdruk van de foto bestellen. Het Maria Austria Instituut biedt sinds juni dit jaar elke maand prachtige afdrukken van fotografen uit haar collectie aan. Het MAI verzamelt en exploiteert zestig archieven van fotografen van bijzondere kwaliteit en beheert zo een unieke en waardevolle collectie.

Ook het MAI heeft het zwaar in coronatijd, want het is een culturele instelling zonder subsidie van de overheid. Omdat de omzet dit jaar bijna nihil is, werd besloten om prints van iconische foto's in de aanbieding te doen.

Normaal gesproken kost zo'n afdruk honderden euro's, nu kun je de foto van het kwartet Ajacieden voor 125 euro in bezit krijgen. Wat krijg je hiervoor terug? Een mooie, fine art-print van tentoonstellingskwaliteit op 19*24 centimeter en een centimetertje extra papier.

Kortom, dat wil je! Dus bestel een afdruk bij MAI of doe mee aan onze prijsvraag. Je kunt meedoen tot en met dinsdag 22 december en de winactie is voor Jonge Schare- en Ajax Life-leden. Let er bij het invullen van het formulier even op dat je het achtcijferige lidnummer gebruikt. We nemen kort na het sluiten van de prijsvraag contact op met de winnaar.

Prijsvraag: Ajax werd in 1967 kampioen van Nederland, maar hoeveel doelpunten werden er dat seizoen gemaakt?

Nog geen lid, maar wel kans maken op dit soort toffe prijzen? Sluit je dan aan bij onze ruim 110.000 leden en krijg een Ajax-mondkapje (t.v.w. 6,95 euro) cadeau!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >