Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Vuurtje Ajax is helaas al snel gedoofd op CL-avondje...

Helaas, helaas. Ajax ligt uit de Champions League. Het strandde in de groepsfase en zo'n beetje alles en iedereen vindt daar iets van, maar het is niet anders. Het is ook niet zo dat Ajax standaard wel eventjes overwintert. Daarvoor ontbrak ook dit keer te veel. Zoals wel bleek tegen Atalanta.

10 december 2020 - 13:24
Openerfotosajaatacar
Let wel hè, dit is de opkomst. Vol goede moed en zo... © Pro Shots

Ajax ging met 0-1 onderuit, maar het enige doelpunt van de avond was er vooral eentje voor de statistieken. Het deed er weliswaar nog toe. Toch vertelde je gevoel dat de witte vlag allang was gezwaaid.

De bal ging niet op de stip en niet tegen de touwen. Davy Klaassen had de winnende op zijn schoen en vergat om af te drukken. Het had de cirkel rondgedraaid. Spijtig! We hadden het Davy zo graag gegund. En Ajax natuurlijk ook.

Maar de realiteit leert dat Ajax gewoonweg geen aansprak mocht maken op een plekje bij de laatste zestien. Het was fantastisch als het zou zijn gelukt, maar als je ziet hoe Ajax soms niet kan leveren wat er wordt verlangd, kun je je afvragen: zijn de Ajacieden niet beter af in de Europa League?

Dat is geen leuke vraag, maar ook in dat toernooi kun je plezier maken en beleven. Dat weten we maar al te goed. Maar, hopelijk is dat besef dankzij Getafe ingedaald: het komt niet vanzelf. Ajax zal zich in Europa iets nederiger moeten opstellen. Om vervolgens te herrijzen. Afgesproken?

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >