Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters FC Twente vieren met vuurwerk feest bij huis Ten Hag

Hoe moet je een overwinning op Ajax vieren terwijl er in stadions geen supporters welkom zijn? Nou, daar heeft de aanhang van FC Twente iets op bedacht. Supporters togen na de 1-2-zege in Amsterdam richting het huis van Erik ten Hag om daar vuurwerk af te steken.

07 december 2020 - 11:08
Haghuisvuurwerkcar
Het was Ten Hags tweede thuisnederlaag als Ajaxtrainer. © Pro Shots

Twente-supporters hebben het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad. De ploeg degradeerde, keerde terug, toen ontstond er een hele rel rondom onder meer Wout Brama en ook werd ergens onderweg een trainer weggestuurd. En nog altijd is er in feite geen geld. Kortom, gedoe.

De aanhang van Twente was dan ook wel toe aan een verzetje, na het grootste hoogtepunt in de recente geschiedenis van de club. De tukkers wonnen zaterdag in de Johan Cruijff Arena met 1-2. En tsja, hoe geef je uiting aan je vreugde? Nou, daar is iets op gevonden, hoor.

We lezen in TC/Tubantia dat een groepje Twente-supporters in de nacht van zaterdag op zondag richting Oldenzaal toog. Dat was niet zomaar. Nee, in Oldenzaal staat een huis van de familie Ten Hag. Het is niet bekend of de trainer op dat moment thuis was.

Ten Hag pendelt niet altijd op en neer tussen JC Arena en het oosten. De trainer liet zich kort na het laatste fluitsignaal kritisch uit over zowel de spelersgroep als zichzelf. “Het elftal moet om de drie dagen kwaliteit afroepen om goed te voetballen. En daar moet ik ze op voorbereiden,” aldus de trainer.

Hopelijk blijft het in het vervolg van het seizoen een beetje rustig rondom huize-Ten Hag. De 'terugwedstrijd' tegen Twente staat voor half januari op het programma. Hopelijk blijkt een ontmoeting met de tukkers dan geen tussendoortje, want ervoor wacht PSV-thuis en erna de klassieker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >