Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - PEC Zwolle

We balen nog altijd flink na van de recente CL-uitschakeling, maar veel tijd om te treuren is er niet. De volgende wedstrijd staat immers alweer op het programma en we weten allemaal wat er kan gebeuren als Ajax te lang in de teleurstelling blijft hangen. Kop omhoog, borst vooruit en hier drie dingen die je moet weten over Ajax - PEC!

12 december 2020 - 12:31
Driedingenpec800
Wat zou het fijn zijn als we dit zaterdag weer eens zien! © Pro Shots

Ajax-uit komt volgens Stegeman op goed moment
Waar Ajax een rampweek beleeft, is de stemming in Zwolle een stuk beter. De Blauwvingers wisten na zeven zegeloze speelrondes eindelijk weer eens te winnen. Nummer twee Vitesse werd in eigen huis met 2-1 verslagen en dus zit het bij PEC wel goed met het zelfvertrouwen. Trainer John Stegeman hoopt dat zaterdagavond ook terug te zien bij zijn ploeg. 

“We laten dit seizoen zien dat we tegenstanders de wil op kunnen leggen. Ik ben benieuwd of we ook zo brutaal in Amsterdam kunnen zijn of dat we met poep in de broek het veld op komen,” aldus de trainer. “Mensen zeggen dat je de nederlaag zo klein mogelijk moet houden, maar juist dan ga je eraf. Je moet er met een andere mindset heen gaan.”

We hebben na de Europese uitschakeling van vorig seizoen gezien dat Ajax te lang bleef hangen in de teleurstelling, waarna er steeds vaker punten werden verspeeld in de competitie. Eenzelfde soort scenario ligt ook dit jaar weer op de loer. “Dat kan gevaarlijk zijn, maar het kan ook een voordeel zijn voor ons,” zegt Stegeman.

“Ik denk dat er wat te halen valt, want ook Ajax heeft zijn kwetsbaarheden. Je moet ze hoog onder druk zetten. Als je alleen maar achteruitloopt, vraag je om problemen. Wij hebben ook niet de ploeg om alleen maar in de eigen zestien te verdedigen, maar als Ajax je terug dwingt, dan moet je geduldig zijn,” legt Stegeman uit, die nog eens benadrukt hoe jammer hij het vindt dat er geen publiek bij is. “Vijftigduizend man in een stadion, dat is voor elke speler een droom.”

Betaald voetbal dit weekeinde in teken van ‘one love’
Een veilig klimaat creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn, dat is het doel van de #alltogetherchallenge die dit weekeinde plaatsvindt. Net als voorgaande seizoenen is er ook dit jaar weer uitgebreid aandacht voor diversiteit en inclusiviteit in het betaald voetbal.

Zo dragen alle aanvoerders dit weekeinde een speciale aanvoerdersband met de tekst ‘one love’. Verder keren de regenboogspeldjes terug op de kleding van de coaches, scheidsrechters en verslaggevers van FOX Sports. De zendgemachtigde gebruikt daarnaast regenboogplopkappen en past hun huisstijl tijdelijk aan.

Bovenstaande initiatieven kennen we al van voorgaande seizoenen, maar dit jaar is er ook een nieuw onderdeel toegevoegd. Alle cornervlaggen van de thuisspelende clubs worden namelijk vervangen door regenboogvlaggen.   

Digitale boodschappen zichtbaar op boarding
We rollen van het ene goede initiatief door in het andere. Op de LED-boarding in de Johan Cruijff Arena zijn zaterdagavond namelijk geen sponsorboodschappen, maar persoonlijke boodschappen van Ajacieden te zien.

De club stuurde voorafgaand aan Ajax - Twente een matchmail naar ingeschreven seizoenkaarthouders met de oproep om een mede-Ajacied te verrassen met een persoonlijk bericht. Van alle inzendingen heeft Ajax er een aantal uitgekozen en deze boodschappen worden dus tijdens Ajax - PEC herhaaldelijk getoond op de LED-boarding.

Ajax en PEC trappen zaterdagavond om 20.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Pol van Boekel. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >