Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tof verhaal: van supporter tot veldmanager in de Arena!

Soms stuiten we zomaar op toffe verhalen rondom Ajax. Het verhaal van Roy past perfect in die categorie! De 22-jarige bezocht vroeger graag de Johan Cruijff Arena als supporter en keek daar vol bewondering naar het gras. Wat jaartjes later is Roy nog altijd te vinden in het stadion, alleen nu als onderhouder van de grasmat!

14 november 2020 - 12:47
Verhaalgras800
Er komt best veel kijken bij het onderhouden van het gras in de Arena! © De Brouwer

We durven wel te stellen dat Roy een baan heeft waar menig Ajacied jaloers op is. Er zijn maar weinig mensen die kunnen vertellen dat ze voor hun werk iedere dag de heilige grasmat van de Johan Cruijff Arena mogen onderhouden. Het zijn van Assistent Field Manager is voor Roy een droom die uitkomt. 

Waarom precies? Nou, Roy heeft namelijk al van kleins af aan een grote passie voor gras. Als kleine jongen was hij vaak buiten te vinden. Niet alleen voor een potje voetbal, maar ook zeker om daar het gras te bewonderen. Roy ontdekte al vroeg wat voor invloed een goede grasmat heeft op het spelletje.  

“Als kind was ik fanatiek voetballer,” vertelt Roy op de website van Groeien door Groen, dat een campagne opstartte om het imago van hoveniers te verbeteren. “Ik genoot van de bal, maar ook van het gras. Hoe fijner gemaaid, hoe beter je erop kon spelen. Dat vond ik reuze interessant. Door korter of langer te maaien, kon je bijvoorbeeld de balsnelheid aanpassen.” 

Een carrière als proefvoetballer zat er voor Roy niet in, maar de hovenier wist zeker dat hij iets met gras wilde gaan doen. Na de studie Recreatie en Natuur te hebben gevolgd, kwam hij in contact met de Field Manager van de Arena en vanaf dat moment wist hij het zeker: dat wil ik ook worden!

Roy is inmiddels al zes seizoenen actief als veldmanager in de Arena, waar hij dagelijks de grasmat van 7.140 vierkante meter onderhoud. Zijn werk bestaat zeker niet alleen uit het maaien van gras. Integendeel zelfs! Er komt veel meer bij kijken om de hybride-grasmat met een hightech monitoringssysteem te onderhouden.

“Je moet er echt elke dag op gefocust blijven en snel handelen als je wat ziet. Gelukkig hebben we een best ‘slimme’ grasmat, met twaalf bodemsensoren die bijvoorbeeld de temperatuur en de hoeveelheid vocht meten. Die data krijgen we binnen op een app en op basis daarvan passen we ons onderhoud aan.” 

“Ik geniet het meeste van de grasmat echt wedstrijdklaar maken. Als de mensen in het stadion of voor de televisie dan zien dat je echt een topprestatie hebt geleverd, daar krijg ik veel energie van,” sluit Roy met een brede glimlach af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >