Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Terug naar Tokyo met unieke plaatjes van alweer 25 jaar oud!

Soms vragen wij ons af waar de tijd blijft. Het is namelijk alweer 25 jaar geleden dat Ajax in Tokyo de wereldbeker won. Veel foto's van toen ken je vast wel, maar wij doken in het archief en haalden heerlijke obscure plaatjes onder het stof vandaan. Ga je mee terug in de tijd?

28 november 2020 - 05:26
Gremio 1200
Wij worden 25 jaar later nog altijd blij van zulke foto's! © Ajax Images

Louis van Gaal was 25 jaar geleden helder in zijn doelstelling: natuurlijk wilde hij de wereldbeker met Ajax winnen in Tokyo. Uiteraard. Maar het mocht beslist niet ten koste gaan van de eredivisie en de Champions League.

Dat lukte, want voor de reis naar Japan heerst Ajax als nooit te voren in de Champions League, door Real Madrid in eigen huis met 0-2 te verslaan. Het was een gala-voorstelling, een paar dagen voor die lange vliegreis naar het verre Oosten.

Daar wachtte de confrontatie met het Braziliaanse Grêmio, een ploeg die juist ten koste van veel de wereldbeker wilde pakken. Trainer Luis Felipe gaf in de reguliere competitieduels regelmatig de helft van zijn elftal vrij. Een totaal andere benadering.

Eentje die voor Grêmio uiteindelijk niet het beoogde effect sorteerde, want we weten allemaal hoe het afliep. Tijdens 120 minuten voetbal werd niet gescoord, waarna Danny Blind in de strafschoppenreeks de beslissende erin mocht plaatsen. Kassa! Wereldgoud! Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

Veel foto's en beelden ken je, maar de plaatjes die wij voor jullie opdoken zijn echt fijn. Kijk maar snel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >