Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Ajax - Grêmio om wereldbeker in zijn geheel te zien op Fox Sports

Weet jij nog waar en hoe jij Ajax - Grêmio volgde in 1995? Iedereen heeft een ander verhaal, sommigen waren misschien nog niet eens geboren. Fox Sports neemt je mee terug naar Tokyo, naar het stadion waar Danny Blind met een rake penalty er uiteindelijk voor zorgde dat Ajax de wereldbeker won.

27 november 2020 - 20:05
Gremio 1200 (1)
Ronald de Boer verzorgt het co-commentaar. © Ajax Images

Het is zaterdag exact 25 jaar geleden dat het Ajax van Louis van Gaal de wereldbeker won door het Braziliaanse Grêmio na strafschoppen te verslaan. Om stil te staan bij deze mijlpaal, zendt FOX Sports het duel in zijn geheel uit: Zaterdag om 11:15 uur op FOX Sports 1.

Mark van Rijswijk sprak de wedstrijd, met co-commentaar van Ronald de Boer, opnieuw in. Ook haalt De Boer herinneringen op aan die wedstrijd. Een duel dat 25 jaar geleden in 151 landen werd uitgezonden.

Ga mee terug in de tijd en zie hoe de Ajacieden – in prachtige shirts zonder reclame – aantraden tegen Grêmio, in het fraaie blauw met zwart. De twee ploegen blijken honderdtwintig minuten aan elkaar gewaagd, maar doelpunten vallen er niet. Ja, Patrick Kluivert kopt op de lat, maar dat telt niet. Strafschoppen moeten de beslissing forceren.

Was het een grootse wedstrijd? Nee, dat zeker niet, maar het is evengoed prachtig om terug te kijken. Ajax was namelijk heel even de beste van de wereld en dat is niet zomaar wat! Ben je te jong om het allemaal bewust te hebben meegemaakt? Kijk dan zeker, want het hoort bij je Ajaxopvoeding.

Iedereen kent de beelden van aanvoerder Blind. Hij mocht de beslissende pingel nemen. De bal werd nauwkeurig op de stip gelegd. Even keek de captain op. Daarna het befaamde kuchje en het schot: raak, hangen, wereldgoud voor Ajax in Japan!

Veel van het overige is misschien niet blijven hangen. Des te leuker om het nog een keertje te herbeleven!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >