Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over waarde Klaassen: 'Hij doorziet dingen sneller dan een ander'

Een maandje Ajax was genoeg voor Davy Klaassen om zich weer international te mogen noemen. De terugkeer van Klaassen blijkt voorlopig een schot in de roos. Wat maakt Klaassen zo'n ultiem geschikte speler? Erik ten Hag heeft het antwoord. “Hij doorziet dingen sneller dan een ander.”

06 november 2020 - 15:28
Klassendoorzietcar
Die getergde blik bij Klaassen zien we graag! © Pro Shots

Hoewel het verschil tegen FC Midtjylland voor rust al werd gemaakt, is het een klein wonder dat Ajax met 1-2 voor de rust wist te halen. Na een goed eerste kwartier raakte de ploeg het noorden kwijt en het zinkende schip werd pas weer stabiel nadat de last-minuten ingevlogen Klaassen in de ploeg was gebracht.

Ekkelenkamp eruit, Klaassen erin. Meer veranderde Ten Hag eigenlijk niet. Wat zorgde ervoor dat Ajax dankzij de man met tegenwoordig rugnummer 6 na rust zoveel meer controle had over het spel? Daar waren wij van Ajax Life wel eens benieuwd naar.

“Als Davy op het veld staat, doorziet hij dingen sneller dan een ander. Ook is hij een coachende speler, waardoor hij de spelers om hem heen beter laat renderen. Omdat Davy het spel ziet en doordat hij de juiste keuzes weet te maken, weet hij ook zijn omgeving mee te nemen,” luidt het antwoord van Ten Hag.

Kortom, dankzij de aanwezigheid van Klaassen speelt niet alleen poppetje A op een positie beter dan poppetje B, maar worden de medespelers ook nog eens beter. Win-win! “Toen Davy wegging, was hij zonder discussie de beste speler van Nederland. Hij heeft zijn bagage ongelooflijk gevuld in de Premier League en Bundesliga. Dat brengt Davy over.”

Het halve land is alweer in paniek omdat 'Ajaxtrainer' maar tegenwoordig bondscoach Frank de Boer het waagde om Klaassen op te roepen. “'Binnen vier weken Ajax terug bij Oranje is wel snel hè,' zei ik tegen Davy. Waarom hij is opgeroepen, weet ik niet. Dat moet je aan De Boer vragen, maar ik kan het wel begrijpen,” vervolgt Ten Hag.

“Ik vind het een logische keuze. Hij was twee jaar buiten beeld, maar dit zal hem alleen maar verder positief stimuleren. Ik ben ook niet verrast hoe snel Davy weer belangrijk is voor Ajax. Hij kent het DNA van Ajax, al is dit een totaal andere ploeg dan toen hij wegging. Davy heeft zich in de tussentijd geweldig ontwikkeld, hij is completer geworden.”

Overigens heeft De Boer aangegeven dat de oproep voor Klaassen onder meer te maken heeft met blessures bij Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Lery Fer (Feyenoord), maar de gemiddelde Calimero loopt uiteraard alleen maar huilie-huilie te doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >