Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij voor Neres: ‘Dit geeft hem het benodigde zelfvertrouwen’

Erik ten Hag hoefde tegen Heracles Almelo slechts een enkel puzzelstukje anders te leggen en daar was hij snel uit. David Neres was de logische vervanger van Antony, voor wie het duel (5-0) nog te vroeg kwam. Wat Neres liet zien, stemde de coach tevreden.

22 november 2020 - 15:23
Neres Hartje 1200
Hier zien we een speler die zelfvertrouwen heeft getankt. © Pro Shots

Het verhaal Neres is bekend. De Braziliaan is nog altijd op de weg terug en liet tegen Heracles weer eens flitsen zien van de Neres die we zo goed kennen. Jagend, combinerend, passerend, bedrijvig en scorend. En hoe zeg! Wat een heerlijke treffer kwam er van zijn voet. De ontlading was dan ook logisch. Hier had hij zo op gewacht, erkende Ten Hag ook.

“Neres is groeiende,” constateerde Ten Hag tevreden op vragen van Ajax Life. “Een fitte Neres versterkt de ploeg. In topvorm helpt hij ons, dat kon je vandaag zien. Die goal die hij ook maakt… Daar was hij naar op zoek. Je zag al een paar weken de teleurstelling bij hem dat scoren dit seizoen nog niet was gelukt, daar is hij nu doorheen.”

De goal is belangrijk voor Neres, zo is Ten Hag van mening. “Hij moet groeien naar zijn vorm en daar is zelfvertrouwen heel belangrijk bij. Zo’n treffer als vandaag helpt, maar ook zijn assists bij de jeugdploeg van Brazilië doen dat. Zo komt zijn rendement weer goed. Dit had hij echt nodig.”

Het is een fijne constatering dat Neres zijn vorm terug lijkt te hebben gevonden, want het is nog maar de vraag of Antony het duel met FC Midtjylland gaat halen. De aanvaller kampt met hamstringklachten, maar traint al wel weer deels met de selectie mee.

Ten Hag: “We proberen Antony klaar te krijgen voor woensdag, maar we moeten kijken of het mogelijk is. We nemen in elk geval geen risico’s.” Precies om die reden zal het de trainer goed hebben gedaan om Neres een goede pot te zien spelen.

Want Neres komt van ver. Heel erg ver. “Hoe dat hele proces is gegaan, dat wens je zo niet,” stelde Ten Hag dan ook. “Hij heeft heel veel teleurstellingen moeten verwerken. Dat doet mentaal ook wat met zo’n speler. David dacht na zijn blessure snel weer te kunnen voetballen en dat liep totaal anders. We hebben hem de afgelopen weken heel gedoseerd willen terugbrengen en dat betaalt zich nu uit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >