Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen krijgt wallpaper omdat-ie doet waarvoor hij is teruggehaald!

Het is bijna jammer dat het 'slechts' Ajax - Fortuna Sittard betrof. En waarom dan wel niet? Nou, omdat Davy Klaassen precies deed wat er van hem werd verwacht. Je zou het ondanks 5-2 wellicht niet denken, maar Ajax moest over een dood puntje heen worden geholpen. En dat deed Davy.

01 november 2020 - 00:37
Klaassenwallpapercar
Dit is nog maar de kale variant, dus scroll snel omlaag! © Pro Shots

De Ajacieden waren niet helemaal ingesteld op de formatie waarmee Fortuna ten strijde trok en dit zorgde voor een stroeve start. Een start zo stroef zelfs dat Ajax op achterstand werd gezet en voor een tegenstander is dit alleen maar extra reden om een wedstrijd te ontregelen.

Dan moet je een versnelling hoger gaan spelen, bijschakelen en zorgen dat je op snelheid komt. Nou, laat dat maar aan Klaassen over. Vanuit zijn meer controlerende rol wordt niet eens per se verwacht dat hij de trekker overhaalt, maar dat gebeurde wel.

Waar Jurgen Ekkelenkamp of Quincy Promes mist, scoort Klaassen. Die conclusie kunnen we zelfs trekken ondanks het missen van een penalty. Zo dicht liggen de zaken soms bij elkaar. Klaassen kreeg een herkansing in de rebound en... eind goed, al goed dus.

Ook een tweede rebound was prooi voor Klaassen, nadat Lassina Traoré twee tellen eerder tegen de lat had gekopt. De keeper was al verslagen en Davy hoefde slechts het laatste zetje te geven. Zo was de schade snel hersteld en wist je in de rust eigenlijk al: het moet raar lopen wil dit fout aflopen.

Ajax bleef ondanks een enkel schrikmomentje ook in de tweede helft aan de goede kant van de score en liep, met een duwtje in de rug van de VAR, uit naar 5-2. Als er wordt gewonnen, maken wij wallpapers en de keuze voor de hoofdrolspeler mag duidelijk zijn: de teruggekeerde Klaassen!

Vind je de wallpaper tof? Installeer 'm dan snel als nieuwe achtergrond van je telefoon! Je hebt het al snel een weekje zonder nieuwe aanwas moeten doen, na de remise (2-2) tegen Atalanta Bergamo. Hopelijk kunnen we snel een wallpaper aanbieden na een Europese wedstrijd. Woensdag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tot die tijd volstaat Klaassen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >