Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony meldt zich af voor duels met olympische ploeg Brazilië

Antony blijft de komende twee weken noodgedwongen in Amsterdam. De aanvaller mocht zich melden bij de olympische ploeg van Brazilië, maar de blessure die hij opliep tegen FC Utrecht (0-3) houdt hem thuis. Het gaat om een hamstringblessure. Exacte details ontbreken nog.

09 november 2020 - 18:49
Antony 1200
Hopelijk zien we Antony na de interlands snel weer shinen. © Pro Shots

De Braziliaan greep in zo'n beetje de laatste seconde van de eerste helft naar zijn hamstring. En als een voetballer naar zijn hamstring grijpt, weet je al bijna genoeg: dat doet-ie niet voor zijn lol. Want inderdaad, Ajax moest het in de tweede helft tegen Utrecht stellen zonder Antony...

Je wist toen ook al vrijwel zeker dat Antony de komende twee weken geen interlands gaat spelen. En inderdaad, de bevestiging hiervan is zojuist binnen gekomen. Dit gebeurde via de officiële kanalen van de club, waarop een kort nieuwsbericht is verschenen.

Het nieuwsbericht geldt vooral als officiële mededeling dat Antony een rondje interlands overslaat, want veel meer komen we niet te weten. Het zag er allemaal niet per se heel erg uit bij de Ajacied en ook in het bericht van Ajax kunnen we geen spoortje drama bespeuren. Wij gaan voorlopig uit van een verrekking, maar ook zo'n kwetsuur aan de hamstring kan soms vervelend uitpakken.

Het goede nieuws is dat Antony de interlandperiode kan benutten om te herstellen. Zeg nu zelf, hoe erg is het dat je wat potjes met de olympische ploeg moet missen? Leuk is anders, maar verder...? De olympische ploeg komt trouwens min of meer neer op Jong Brazilië, zoals we hier Jong Oranje hebben.

Jong Brazilië doet volgend jaar mee aan de Olympische spelen in Tokio en naast de twintigjarige Antony was ook David Neres (23) uitgenodigd. De eindelijk weer fitte Neres reist uiteraard wel 'gewoon' af naar de oefenpotjes.

Antony is na Mohammed Kudus (knie) wel al de tweede aankoop die nu met fysiek ongemak kampt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >